Täydellinen porkkanapiirakka
25 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 4 munaa
- 3 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 150 g voita
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 2 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 100 g mantelirouhetta
- 6 dl porkkanaraastetta (noin 6–8 porkkanaa)
Kuorrute
- 150 g voita
- 3 dl tomusokeria
- 2 tl vanilja-aromia (tai sokeria)
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
Syötävä lasi
- 1 dl vettä
- 1½ dl sokeria
- ½ dl glukoosisiirappia
Syötävä tekoveri
- 200 g mansikoita (pakaste)
- ½ dl sokeria
- tilkka sitruunamehua
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa syvä uunipelti SAGA -leivinpaperilla.
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi ja jätä odottamaan. Sekoita kuivat aineet yhteen ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Kääntele jauhoseos varovasti munavaahtoon. Lisää voi ja porkkanaraaste. Kaada taikina esivalmistellulle uunipellille ja paista noin 25 minuuttia. Jäähdytä.
Kuorrute
Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vanilja ja jatka vatkaamista muutama minuutti. Lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute jäähtyneelle pohjalle.
Syötävä lasi
Aseta SAGA leivinpaperi kuumuutta kestävälle alustalle. Mittaa lasin ainekset kattilaan ja sekoita. Kuumenna seosta kunnes sen lämpötila on 150 astetta (varo ettei lämpötila nouse liikaa ja sokeri muutu ruskeaksi). Kaada kuuma sokeri leivinpaperin päälle ja levitä ohueksi kerrokseksi. Anna kovettua.
Tekoveri
Mittaa tekoveren ainekset kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes mansikoista irtoaa nestettä. Nosta sitten lämpöä ja keitä, kunnes seos paksunee hieman (noin 10 minuuttia). Siivilöi tekoveri puhtaaseen kulhoon ja jäähdytä.
Levitä tekoverta piirakan päälle. Murskaa lasi paloiksi ja töki piirakkaan. Viimeistele valuttamalla tekoverta kevyesti lasin palojen päälle.
Kommentit(0)