Piparkakkufudge
40 annosta / 30 - 60 min / helppo MU
Ainesosat
- 500 g valkosuklaata
- 1 tlk (397g) kondensoitua maitoa
- 2 rkl siirappia
- 3 rkl piparkakkumaustetta
Ohjeet
Pilko valkosuklaa mikron kestävään astiaan. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja siirappi. Kuumenna seosta mikroaaltouunissa välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Lisää piparkakkumauste. Levitä massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Leikkaa sopiviksi paloiksi.
Hei, meinasin tehdä tätä jouluksi. Minkä kokoiseen vuokaan olet valmiin massan laittanut?
Hei Hanna! Itse käytin 20 x 25 cm vuokaa, jolloin fudgesta tulee mukavan paksua.
Hei!
Ostin juuri tarvikkeet tähän, mutta jäin miettimään tuota kondensoitua maitoa. Ostin makeutettua, mutta olisiko reseptiin kuulunut makeuttamaton, ettei tule liian ällömakeaa?
Hei Usva! Reseptiin käytetään juuri sitä tavallista makeutettua kondensoitua maitoa (ei kuitenkaan karamellisoitua). Fudge on tosiaan makea, joten pieni pala riittää tyydyttämään makean nälän.
Hei! Onpa kiva ja helpolta tuntuva ohje! Kaapista löytyy glukoosisiirappia, voisiko sitä hyödyntää tähän? 🙂
Hei Krista! Tähän ohjeeseen ei kannata lisätä glukoosisiirappia, sillä se lisää fudgeen vain makeutta, mutta ei tuo varsinaisesti muuta makua. Tavallinenkaan siirappi ei koostumuksen kannalta ole välttämätön, mutta lisää hieman piparkakkumaista aromia. Tämä on tosiaan tosi helppotekoinen, kannattaa ehdottomasti kokeilla. Glukoosisiirappi kannattaa käyttää vaikka kotijäätelöön estämään sen kiteytymistä.
Hei! Miten piparkakkumausteen voisi korvata? Itse laitan piparkakkutaikinaan yleensä kanelia, inkivääriä, neilikkaa ja pomeranssinkuorijauhetta. Osaatko sanoa missä suhteessa näitä kannattaisi fudgeen laittaa?:)
Heippa! Itse tykkään piparkakkumausteesta, joka sisältää eniten kanelia ja vähän vähemmän inkivääriä, neilikkaa, kardemummaa ja pomeranssia. Laittaisin siis 2 rkl kanelia, 2 tl inkivääriä, 2 tl neilikkaa, 1 tl kardemummaa ja 1-2 tl pomeranssia ja siitä mittailisin fudgeen sopivan määrän.
Moikka! Kuinka hyvin nämä såilyvät huoneenlämmössä,jos antaa lahjaksi? Vaikuttaa herkulliselta reseptiltä 🙂
Nämä säilyvät muutaman tunnin hyvin huoneenlämmössä, eli ei haittaa jos ne joutuvat hieman odottelemaan, mutta pidempi säilytys on hyvä tehdä jääkaapissa.
Ihanan helppo ohje, kiitos! Taidanpa kokeilla tehdä näitä lahjaksi (ja jättää osan itsellenikin ;)). Onkohan tässä käytetty siirappi tummaa vai vaaleaa?
Mitenkähän toimisi, jos tähän päälle tekisi kuorrutteeksi kerroksen sitä ihanaa kinuskiasi ennen paloiksi leikkaamista… Ei kai niistä voi yhdessä pahaakaan tulla 😀
Jos yhdistää kaksi hyvää, niin tuskin siitä pahaa saa aikaan 😀 Siirappi on tosiaan sitä ihan tavallista tummaa siirappia, josta tähän saadaan mukavasti lisää piparkakun aromia.