Piparkakkukääretorttu
12 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 4 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 rkl luontaista vaniljasokeria
- 1¼ dl perunajauhoja
- 1 rkl piparkakkumaustetta
- 1 tl leivinjauhetta
- + sokeria rullaamiseen
Täyte
- 150 g voita
- 1½ dl tomusokeria
- 1 tl luontaista vaniljasokeria
- 1 rkl piparkakkumaustetta
- ½ dl siirappia
- 3 keltuaista
- 3 dl omena-glögihilloa tai omena-tai luumumarmeladia
Ohjeet
Kuumenna uuni 200 °C:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.
Vaahdota munat ja sokerit vaaleaksi, erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauho, leivinjauhe ja piparkakkumauste yhteen ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele varovasti sekaisin. Kaada taikina esivalmistellulle uunipellille ja paista noin 10–12 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Anna pohjan jäähtyä hetki. Aseta puhdas leivinpaperi työtasolle ja sirottele sille sokeria. Kumoa hieman jäähtynyt pohja sokerin päälle ja rullaa paperin kanssa kääröksi. Anna pohjan jäähtyä rullattuna täytteen valmistuksen ajan.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää tomusokeri, vaniljasokeri, piparkakkumauste ja siirappi. Jatka vaahdottamista muutama minuutti. Lisää keltuaiset yksitellen huolellisesti vatkaten.
Avaa pohja ja levitä täyte sille. Jätä noin 3 cm yläreunasta ilman täytettä. Levitä päälle marmeladia. Rullaa torttu leivinpaperin avulla kauniiksi kääreeksi. Kieritä tiukasti leivinpaperin sisään ja anna asettua jääkaapissa noin 30 minuuttia. Koristele haluamallasi tavalla.
Kommentit(0)