Piparikääretorttu

Piparikääretorttu

15. 12. 2020
Piparkakun makuinen kääretorttu on joulun helppo ja nopeasti valmistuva jälkiruoka. Täytteeksi sopii glögihillon sijaan myös luumumarmeladi.

Kääretortusta saa ihanan jälkiruoan myös jouluksi. Pohja ja täytteen kreemi maustetaan piparkakkumausteella. Kreemin lisäksi täytteeksi laitetaan kerros marmeladia. Itse käytin tähän hillosilmistä ylijääneen omena-glögimameladin, mutta tähän sopisi loistavasti myös perinteinen tähtitorttuihin käytettävä luumumarmeladi (ja toki myös se omenaversio).

Jos kaipaat makeutta tasapainottamaan pientä kirpeyttä, kannattaa kokeilla marmeladin sijaan puolukkahilloa.

piparikääretorttu
piparikääretorttu

Piparkakkukääretorttu

12 annosta / 30 - 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 4 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl luontaista vaniljasokeria
  • 1¼ dl perunajauhoja
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • + sokeria rullaamiseen

Täyte

  • 150 g voita
  • 1½ dl tomusokeria
  • 1 tl luontaista vaniljasokeria
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • ½ dl siirappia
  • 3 keltuaista
  • 3 dl omena-glögihilloa tai omena-tai luumumarmeladia

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 °C:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.

Vaahdota munat ja sokerit vaaleaksi, erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauho, leivinjauhe ja piparkakkumauste yhteen ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele varovasti sekaisin. Kaada taikina esivalmistellulle uunipellille ja paista noin 10–12 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Anna pohjan jäähtyä hetki. Aseta puhdas leivinpaperi työtasolle ja sirottele sille sokeria. Kumoa hieman jäähtynyt pohja sokerin päälle ja rullaa paperin kanssa kääröksi. Anna pohjan jäähtyä rullattuna täytteen valmistuksen ajan.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää tomusokeri, vaniljasokeri, piparkakkumauste ja siirappi. Jatka vaahdottamista muutama minuutti. Lisää keltuaiset yksitellen huolellisesti vatkaten.

Avaa pohja ja levitä täyte sille. Jätä noin 3 cm yläreunasta ilman täytettä. Levitä päälle marmeladia. Rullaa torttu leivinpaperin avulla kauniiksi kääreeksi. Kieritä tiukasti leivinpaperin sisään ja anna asettua jääkaapissa noin 30 minuuttia. Koristele haluamallasi tavalla.

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia