Persikka-vadelmamuffinssit

21. 11. 2013
Näitä muffinsseja tuli tehtyä muutama viikko sitten kun olin tullut ostaneeksi vähän liikaa hedelmiä ja persikat alkoivat olla jo parhaat päivänsä nähneitä. Onneksi leivonnassa vähän ylikypsät hedelmät ovat usein jopa parempia kuin aivan tuoreet, sillä ne antavat enemmän makua ja mehevyyttä taikinoihin. Niinpä nämäkin persikat saivat uuden mahdollisuuden muffinssien maustajana ja täytyy sanoa, että hyvää tuli. Raikkaan vadelman ja ihanan makean persikan yhdistelmä on oikein mainio.

Nämä muffinssit katosivat meillä niin nopeasti, etten ehtinyt ottaa edes kuvaa sisältä, jolloin vadelmat ja persikan palat olisivat näkyneet kauniisti. Alkuperäinen ohje on ruotsalaisen tv-kokki Leila Lindholmin mustikka-murumuffinsseista.

Käytin mustikoiden sijasta 3 dl persikkakuutiota ja 2 dl vadelmia. Ohjeesta tuli 12 keskikoista muffinssia. Tuo murupäällinen on mielestäni aivan ihana ja olen käyttänyt sitä myös piirakoiden ja hedelmäpaistosten päälle.

Kategoriat

Kuppikakut

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia