Mansikka-matchakuppikakut

22. 03. 2019
Mansikkakuppikakuissa maistuu ripaus vihreää teetä. Koko komeus kruunataan vielä pilviä hipovan korkealla kasalla mascarpone-kermavaahtoa.

Viime viikolla oli pitkästä aikaa oikein pakko päästä leipomaan kuppikakkuja. Olin oikeastaan suunnitellut tekeväni jotain aivan muuta, mutta se sai väistyä ensi viikkoon. Olen jo pitkään halunnut testata matchajauhetta leivonnassa, joten päätin yhdistää sen tähän äkilliseen kuppikakkuhimoon.

Juon päivittäin vihreää teetä ja pidän nykyisin kovasti sen mausta, mutta en silti halunnut teen mausta liian hallitsevaa. Niinpä päätinkin yhdistää kevyesti teeltä maistuvan kuppikakkupohjan raikkaaseen mansikkaan. Täytin kuppikakut marinoiduilla mansikoilla, jotka myös kostuttavat pohjaa sopivasti. Koko komeuden viimeistelin yhdellä lempikuorrutuksistani eli vaniljaisella mascarpone-kermalla. Tämä kuorrute on naurettavan helppo ja maistuva ja siitä saa helposti pursotettua valtavan korkeita kuorruttekerroksia. Se ei myöskään liiaksi kilpaile pohjan tai mansikan makujen kanssa, vaan sopii tähän oikein loistavasti.

Näillä herkuilla kelpaa aloittaa viikonloppu.

Mansikka-matchakuppikakut

12 annosta / 30 - 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl soodaa
  • 1 rkl matcha-jauhetta
  • 1½ dl sokeria
  • 125 g voita
  • 2 munaa
  • 1½ rkl maitoa
  • 1 tl vaniljatahnaa tai -sokeria

Täyte

  • 200 g mansikoita
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa tai -sokeria

Kuorrute

  • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa tai -sokeria
  • 12 mansikkaa
  • 1 tl matcha-jauhetta

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 175 °C:seen. Vuoraa muffinipelti paperisilla muffinivuoilla.

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda, matcha ja sokeri yhteen. Lisää huoneenlämpöinen voi ja munat ja vatkaa tasaiseksi. Lisää maito ja vaniljatahna ja sekoita hyvin. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista noin 20 minuuttia. Anna kuppikakkujen jäähtyä hetki vuoassaan ja nosta sitten ritilälle jäähtymään täysin.

Täyte

Huuhdo, perkaa ja paloittele mansikat kulhoon. Lisää sokeri ja vanilja ja laita jääkaappiin kuppikakkujen paistumisen ja jäähtymisen ajaksi. Koverra jäähtyneisiin kuppikakkuihin reikä ja täytä se mansikanpaloilla.

Kuorrute

Mittaa mascarpone ja kerma kulhoon. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja lisää vanilja. Vatkaa seos kuohkeaksi vaahdoksi. Siirrä vaahto pursotinpussiin ja pursota kuppikakuille reilu kerros vaahtoa. Viimeistele tuoreilla mansikoilla ja matchajauheella.

Kategoriat

Kuppikakut

Kommentit(2)

Samankaltaisia kirjoituksia