Pätkiskuppikakut
12 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- ½ dl kaakaojauhetta
- ½ tl soodaa
- ¼ tl suolaa
- 1 levy (120 g) pätkistä
- 2 munaa
- 1 dl piimää
- 1 dl vahvaa kahvia
- 1 dl öljyä (esim. rypsi)
Kuorrute
- 2 levyä (240 g) pätkistä
- 2 dl kuohukermaa
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- Pätkis-makeisia koristeluun
Ohjeet
Aloita kuppikakkujen teko kuorrutteesta. Rouhi kuorrutteen pätkikset muruksi. Kuumenna kerma ja kaada Pätkisrouheen päälle. Anna seistä minuutin ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä pätkisganachea useampi tunti tai mieluiten yön yli jääkaapissa.
Pohja
Vuoraa muffinipelti paperisilla muffinivuoilla tai käytä erityisen vahvoja kuppikakkuvuokia. Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
Siivilöi jauhot, sokeri, kaakao, sooda ja suola kulhoon. Sekoita hyvin. Rouhi Pätkikset paloiksi. Lisää munat, piimä, kylmä kahvi ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Lisää pätkisrouhe ja kääntele sekaisin. Kaada taikina muffinivuokiin. Paista noin 20 minuuttia tai kunnes kuppikakku on kypsä, mutta mehevä.
Kuorrute
Ota ½ dl pätkisganachea pursotinpussiin. Koverra jäähtyneisiin kuppikakkuihin keskelle pieni reikä (esim. teelusikalla tai tyllalla). Täytä reikä pursotinpussiin siirtämälläsi pätkisganachella.
Mittaa mascarpone ja loput pätkisganachesta kulhoon. Vatkaa paksuksi vaahdoksi ja siirrä pursotinpussiin. Pursota kuppikakuille ja viimeistele pätkismakeisilla.
Aivan ihana resepti, kiitos siitä! Voikohan näitä pakastaa ilman kuorrutetta?
Voi hyvin pakastaa ilman kuorrutetta, mutta kuorrutekin kestää lyhyitä pakastuksia.
Heittämällä parhaat muffinsit mitä oon koskaan tehnyt! Ai että miten meheviä oli. Aion kokeilla myös muilla suklailla. Tää resepti jää talteen. Suurkiitos!
Voi miten ihana kuulla, kiitos! Toimii varmasti monilla muillakin suklailla.
Pätkis on suosikki,hyvä idea
Pätkis on aina ihanan raikas ja herkullinen!