Mustaherukka-suklaakuppikakut

01. 12. 2013
Viikonlopun kahvihetkiin päätyi aika klassinen tumman suklaan ja mustaherukan yhdistelmä. Tässä oikein mehevää suklaapohjaa täydentää ihanan täyteläinen mustaherukka-marenkikreemikuorrutus. Olen halunnut kokeilla tuota marenkikreemiä uudestaan, edellinen kerta kun oli aika fiasko, harmi ettei siitä ole kuvia. Nyt olin taltioinut ohjeita mitä tehdä kun kuorrute alkaa juoksettua, mutta tällä kertaa se onnistuikin suoraan. Joskus näin, talletan ohjeet kuitenkin ensi kertaa varten.

Olen jo pitkään ihaillut ruotsalaisen Call me cupcake-blogin upeita kuvia ja todella herkullisen näköisiä leivonnaisia. Kuvat näyttävät lähes taideteoksilta, niistä voisi hyvin teettä taulun keittiön seinälle 😀 Upeat kuppikakkujen kuorrutkset herättävät kateutta ja ainakin suuren makeannälän. Nyt päätin kokeilla tekemällä suklaapohjan espresso-kuppikakkujen ohjeella. Korvasin vain kahvin kuumalla vedellä.

Kuorrutteen tein vadelma-blondiekuppikakkujen kuorrutteen-ohjeella, mutta vaihdoin vadelmat herukoiksi. Herukoita olisi voinut olla vaikka enemmänkin, tuo kuorrute kun on aika voinen ja herukat eivät maistuneet ihan niin vahvasti kuin olisin toivonut. Ensi kerralla laitan pohjaan sydämen mustaherukkahillosta ja lisään herukoita reilusti kurrutteeseen. Mutta vaikka parannettavaa löytyy, olivat nämä silti todella herkullisia ja tuo kuorrute on rakenteeltaan aivan ihana. Onnistumisen avaimena taisivat tällä kertaa olla oikeasti huoneenlämpöiset aineet, jolloin voi ei sula tai paakkuunnu. Kannattaa muuten käyttää sitä suolatonta voita, kuten ohjeessa mainitaan. Olin ostanut vain tavallista ja se suola kyllä maistui kuorrutteessa läpi, peitti myös osaltaan sitä ihanaa marjan raikkautta.

Ohjeet tuon marenkikreemin korjaamiseen olivat muuten hyvin yksinkertaisia;

– jos kuorrute muuttuu vetiseksi, laita se hetkeksi jääkaappiin (n.10-20 min) jatka tämän jälkeen vatkaamista, kunnes seos on kuohkeaa.

– jos seos muuttuu klimppiseksi ja juoksettuu, lämmitä sitä pieni hetki vesihauteessa ja jatka vatkaamistä tämän jälkeen. Toisessa ohjeessa neuvottiin ottamaan 1/4 osa kuorrutteesta erikseen ja lämmitettävä sitä mikrossa noin 10-20 sekuntia. Sitten seos vaan takaisin kulhoon muun kuorrutteen joukkoon ja vatkaamaan.

Odotan innolla, että pääsen testaamaan toimiiko nämä pelastuskeinot. Ainakin hyviä kokemuksia luin netistä, mutta jos joku kokeilee niin kertokaahan onnistuiko.

Kategoriat

Kuppikakut

Kommentit(1)

  • Taru sanoo:

    Miten voi olla noin kauniin näköisiä kuppikakkuja! Tuo pursotuksen väri on aivan ihana ja sopii niin hienosti tuohon ruskeaan kuppikakkuun! 🙂

Samankaltaisia kirjoituksia