Perinteinen hedelmätäytekakku

Perinteinen hedelmätäytekakku

17. 03. 2021
Perinteinen hedelmätäytekakku tuo monelle mieleen lapsuuden. Aurinkoinen retrokakku ilahduttaa varmasti juhlapöydässä.

Kun olin lapsi, jokaisilla syntymäpäivillä oli tarjolla viinirypäleillä koristeltua kakkua, jonka välissä oli mansikkahilloa ja muussattua banaania. Kahviloissa muistan ihailleeni upeita hedelmäkakkuja, jotka olivat sitä trendikkäintä herkkua. Nykyisin hedelmäkakku ei ehkä enää ole se trendikkäin vaihtoehto tai se, jota hienojen konditorioiden vitriinissä kuolattaisiin. Paikkansa tämä klassikkokakku kyllä ansaitsee silloin tällöin pöydässä ja esimerkiksi pääsiäiseen se sopii aurinkoisen olemuksensa takia oikein mainiosti.

hedelmätäytekakku
hedelmäkakku

Hedelmäkakku

15 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 4 munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja

Täyte

  • 2 dl vispikermaa
  • 3 dl maitoa
  • 1 dl vaniljakreemijauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 prk persikan puolikkaita mehussa

Kuorrute ja koristelu

  • säilykehedelmiä (mandariinia, persikoita, mangoa)
  • cocktailkirsikoita
  • viinirypäleitä
  • 2 dl vettä
  • 1 dl hyytelösokeria
  • 3 dl vispikermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 rkl hasselpähkinärouhetta

Ohjeet

Pohja

Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 20 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 :seen.

Vaahdota kananmunat ja sokerit erittäin kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja perunajauho yhteen ja siivilöi munavaahtoon kolmessa osassa samalla varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 30–40 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa.

Täyte

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Aseta ensimmäinen pohja tarjoiluvadille. Kostuta pohja persikkapurkin liemellä. Leikkaa persikat kuutioiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä maito ja vaniljakreemi ja vatkaa pari minuuttia. Kääntele kermavaahto vaniljakreemiin ja levitä puolet täytteestä pohjan päälle. Ripottele päälle puolet persikoista. Aseta seuraava pohja persikoiden päälle ja toista sama uudelleen. Nosta viimeinen pohja kanneksi. Anna kakun vetäytyä kylmässä muutama tunti.

Koristelu

Viipaloi hedelmät ja asettele kakun päälle. Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Anna seoksen jäähtyä hetki ja sivele sitten hedelmien päälle.

Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Levitä tasainen kerros kakun reunoille. Viimeistele kakku kermapursotuksilla ja pähkinärouheella.

Resepti ja kuvat julkaistu aiemmin Leivotaan 3/2020 -lehdessä.

Kategoriat

Täytekakut

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia