Pehmeä piparkakku
20 annosta / 30 - 60 min / helppo MU
Ainesosat
- 7½ dl vehnäjauhoja
- 3 dl sokeria
- 2 tl soodaa
- 2 rkl piparkakkumaustetta
- 4½ dl piimää
- 150 g sulatettua voita
- 1 dl siirappia
Ohjeet
Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Voitele ja jauhota suuri kahvikakkuvuoka (noin 2,4 litraa). Sekoita jauhot, sokeri, sooda ja piparkakkumauste yhteen. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi, älä kuitenkaan jatka sekoittamista pitkään, ettei taikinaan muodostu sitkoa. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 55 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 15 minuuttia ja kumoa sitten tarjoilualustalle. Mehevimmän kakun saat, kun jäähdytät sen kuvun alla, jolloin haihtuva kosteus imeytyy takaisin kakkuun.
Kommentit(0)