Pääsiäiskuppikakut

Pääsiäiskuppikakut

13. 04. 2022
Helpot suklaamuffinit saavat päälleen ilmavan kuorrutteen. Muffinit tuunataan pääsiäiseen sopiviksi herkullisilla riisisuklaisilla linnunpesillä.

Toteutettu kaupallisessa yhteistyössä SAGAn kanssa.

Leivonta kuuluu pääsiäiseen ja vapaapäivinä on mukava puuhailla vaikka yhdessä lasten kanssa. Näiden kuppikakkujen superhelppo pohja syntyy vain sekoittamalla, joten tekeminen onnistuu hyvin vaikka perheen pienimpien kanssa. Silti pohja ei häpeile maussa vaativimmillekaan leivonnaisille, vaan se on ihanan mehevä ja herkullisen suklainen. Parhaimmillaan muffinipohjat ovat leipomista seuraavana päivänä, kun ne ovat saaneet vetäytyä jääkaapissa yön yli, joten voit hyvin leipoa pohjat valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Minulla harvemmin löytyy kotoa kuppikakkuvuokia ja kun leivontahimo iskee, en jaksa lähteä kauppaan niitä hakemaan. Sen takia olenkin ihastunut täysin leivinpaperista tehtyihin muffinivuokiin. Leivinpaperi leikataan neliöiksi ja työnnetään muffinipellin syvennyksiin. Tässä ei tarvitse olla turhan tarkka, sillä taikina kyllä painaa paperin lopulta paikalleen. Leivinpaperista tehdyt muffinivuoat ovat ihanan rustiikkisia ja mielestäni ne sopivat näihin pääsiäiskuppikakkuihinkin aivan loistavasti.

Kuorrutteeksi valitsin kuppikakuille tällä kertaa ihan kerman, sillä halusin jotain hävettävän helppoa. Toisaalta kaipasin myös ilmavaa kuorrutetta, enkä mitään liian tuhtia ja täyteläistä. Jos kaipaat hieman jämäkämpää kuorrutetta, tämä mascarponekuorrute (ilman matchaa) on aivan loistava tai lisämakua saat vaikka tästä pätkiskuorrutteesta. Kuorruttaminen hoituu loistavasti pyöräyttämällä SAGA leivin- tai voipaperista suuri kartio. Itse suosin tässä usein voipaperia, koska se on helppo teipata kiinni (silikonoidusta leivinpaperista teippi tuppaa irtoamaan helposti). Teipin irrottamalla paperi on helppo heittää biojätteeseen, joten se on huomattavasti ekologisempi vaihtoehto, kuin muoviset pursotinpussit.

Kuppikakkujen koristeluun tein tällä kertaa riisimuroista pieniä linnunpesiä. Jos karkkinälkä iskee, voit tehdä suuremman satsin linnunpesäainetta ja painella ylijäämän kahden leivinpaperin välissä litteäksi levyksi. Vähän pääsiäisrakeita päälle ja ääntä kohti.

Pääsiäisleivonta
Pääsiäiskuppikakut

Pääsiäiskuppikakut

12 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl soodaa
  • ¼ tl suolaa
  • 100 g suklaahippuja
  • 1 kananmuna
  • 3 dl piimää
  • 1 dl rypsiöljyä

Kuorrute

  • 4 dl vispikermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa tai 2 tl vaniljasokeria

Koristelu

  • 100 g maitosuklaata
  • 2 dl riisimuroja
  • pieniä suklaamunia

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Leikkaa SAGA leivinpaperista 12 kpl noin 15x15 cm neliöitä. Paina neliöt muffinipellin syvennyksiin. Ei haittaa, vaikka neliöt eivät ihan pysy paikallaan, taikina kyllä painaa ne alas.

Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää nesteet ja sekoita tasaiseksi. Annostele taikina vuokiin ja paista noin 20 minuuttia. Jäähdytä.

Koristeet

Muffinien paistuessa valmista koristeet. Sulata suklaa ja sekoita siihen riisimurot. Leikkaa leivinpaperista pieniä neliöitä ja aseta ne pienen muffinipellin tai munakennon syvennyksiin. Voit myös muotoilla SAGA foliosta pienet kipot ja vuorata ne leivinpaperilla. Täytä kipot riisimuroseoksella ja paina jokaiseen pari koristemunaa. Laita koristeet hetkeksi pakastimeen tai jääkaappiin kovettumaan.

Kuorrute

Vatkaa kerma, sokeri ja vanilja paksuksi vaahdoksi. Taita SAGA voipaperista pursotinpussiksi suuri ympyräkartio, teippaa reuna kiinni ja leikkaa kärki hieman auki. Laita kärkeen suuri tähtitylla pursottamista varten. Täytä pussi vaahdolla ja pursota jäähtyneille kuppikakuille reilusti kuorrutetta. Aseta jokaiselle kuppikakulle pieni linnunpesä koristeeksi.

Pääsiäiskuppikakut
Pääsiäiskuppikakut

Yhteistyössä

saga logo

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia