Minipizzat ja pikkusuolaista -kirja

Minipizzat ja pikkusuolaista -kirja

18. 01. 2017
Tammikuussa on aika kurkistaa tulevaan, joten tarjoan pienen (ja herkullisen) maistiaisen kevään uutuuskirjastani.

Tammikuu on alkanut vauhdikkaasti ja lomalta palattiinkin poikkeuksellisen kiireiseen arkeen. En ole vielä suuremmin hiiskunut kevään töistä, mutta nyt on aika antaa pientä makupalaa kevään uudesta kirjasta, joka edellisistä poiketen tarjoaakin suolaisia reseptejä. Monet teistä ovatkin kaivanneet enemmän myös suolaisia reseptejä ja niitä onkin tulossa tänä keväänä koko kirjallinen. Neljäs kirjani, Pikkusuolaista, tarjoaa nimittäin ihania naposteltavia arkeen ja juhlaan. Kirja ilmestyy Maaliskuun tienoilla ja palaan vielä lähempänä kertomaan kirjasta lisää. Uteliaimmat voivat käydä kurkkimassa kirjan kuvausta kustantajan sivulta.

Näitä hävettävän helppoja pikkupizzoja tarjoilin viime viikonloppuna ollessani leipomassa Tammiston Puustellin Tammikampanjassa. Pizzat tekivät kauppansa loistavasti ja näitä oli helppo napata suuhun aina ohikulkiessaan. Tämä olikin loistava testi uusille resepteille ja oli mukava huomata, että pizzat maistuivat loistavasti kaiken ikäisille. Makua voi hyvin muuttaa oman mieltymyksen mukaan. Itse pidän hieman tulisesta, joten käytin ridderheimsin red devil -makkaraa. Tuo ananassalsa on ehdoton suosikkini ja se sopii näihinkin paremmin kuin hyvin.

Pienet pannupizzat
24 kpl   |   alle 30 min   |   erittäin helppo

 • 6 valmista vehnätortillalevyä
 • 2 dl salsakastiketta (esim. Santa Maria pineapple salsa)
 • 100 g juustoraastetta
 • 1 (50 g) olutmakkara (esim. ridderheims)
 • 1 rkl pizzamaustetta

Laita uuni kuumenemaan 200°c:seen. Leikkaa tortillalevyt saksilla neljään osaan ja muotoile osista ympyrät. Laita ympyrät muffinipellin syvennyksiin. Laita jokaiseen syvennykseen teelusikallinen salsakastiketta ja juustoraastetta. Pilko olutmakkara ohuiksi siivuiksija nostele siivut juustoraasteen päälle. Ripottele pinnalle vielä pizzamaustetta ja paista noin 10 minuuttia.

minipizzat3

Kategoriat

Muut Piirakat

Kommentit(10)

  
 • Donja sanoo:

  Sain tämän kirjan ja kokeilin siitä jo kahta reseptiä: Tomaattipiirakat ja Lohipiirakat. Molemmat oli tosi hyviä sekä omasta että vieraiden mielestä. Varsinkin nuo tomaattipiirakat olivat helppoudessaan ja maukkaudessaan yllättäviä.

  • Liisa sanoo:

   Moi Donja! Aivan ihana kuulla. Tomaattipiirakat ovat tosiaan niin helppoja, että niitä on mukava toisinaan tehdä ihan välipalaksikin. Makuunkin on helppo saada vaihtelua käyttämällä erilaisia tuorejuustoja. Nyt syksyllä piiraisiin voisi kokeilla myös kanttarelleja.

 • Päikkä sanoo:

  Oijoi mitä herkkuja nämä olivatkaan!! Nyt pääsi leipomukset ja kokkailut aluilleen uudessa kodissa, vuoat siis kaivettu laatikoista esiin. Nämä olivat todellakin helppoja ja nopeita tehdä…ja hyvin nopeasti hävisi kaikki 24kpl kahden ihmisen suihin ☺ Voi kun nyt pian saisi tämän kirjankin käsiini.

  • Liisa sanoo:

   Oi mahtavaa, nämä kyllä meilläkin katoavat pelottavan nopeasti 😀 Paljon onnea uuteen kotiiin!

 • Mari sanoo:

  Hei! Sain käsiini uuden kirjasi ja voi vitsit miten tykkäsin! Paljon helppoja ideoita perhejuhlien tai lapsille välipalaksi.
  Yksi asia ihmetyttää aina näissä suolaisissa leivinnaisissa: miksi kaikki leivotaan vehnäjauhoihin? Tämä on ihan joka paikassa sama juttu, ei vain sinulla. Itse vaihdan aina, reseptistä riippumatta, ohjeen jauhot ainakin hiivaleipäjauhoihin. Meillä tehdään pannarit, muurinpohjalätyt, sämpylät, suolaiset piirakay…Yms. tummempiin jauhoihin. Ja hyvää tulee.
  Vehnän käyttö kummastuttaa. Ymmärrän sitkon, se tulee parhaiten vaaleilla jauhoilla, mutta myös silloin, alle puolet, voi olla tummempia jauhoja.
  Valaisisitko tietämätöntä, mihin vehnäjauhojen käyttö perustuu ja miksei ohjeissa sanotaan, että jauhot voi halutessaan korvata esim. niillä hiivaleipäjauhoilla.
  ~Mari~

  • Liisa sanoo:

   Hei Mari! Ihana, että pidät kirjasta. Voit toki korvata näissäkin ohjeissa osan esimerkiksi hiivaleipäjauhoilla, jolloin saat hieman kuitupitoisempaa leivonnaista. Hyvä keino on myös lisätä leipä- ja piirakkataikinoihin leseitä, jotka lisäävät kuitupitoisuutta. Kuten mainitsitkin erilaisilla jauhoilla on erilaiset nesteen sitomis- ja sitko-ominaisuudet. Vaaleammissa jauhoissa valitettavasti sitko-ominaisuudet ovat parhaat ja leivistä saadaan niillä erityisen kuohkeita. Monet kirjan ohjeista on herkutteluohjeita, joissa kuohkeus ja herkullisuus on ollut pääasiassa. Se kuitenkin aina kärsii, vaikka jauhoista korvattaisiin vain osa. Pyrin myös tekemään kirjojen ohjeet sellaiseksi, että mahdollisimman monet ainekset löytyisivät jo valmiiksi kotoa, silloin kynnys leipomiseen pienenee.

 • Teija sanoo:

  Oi ihanaa, uusi kirja! Joko saa tilata… ?

  • Liisa sanoo:

   😀 Ihana. Vähän vielä pitää odottaa, mutta lupaan kertoa heti kun kirja lähtee painoon.

 • Taru sanoo:

  Voi onnea Liisa uudesta kirjastasi! Varmasti se on täynnä kaikkea ihanaa! 😀 Nämäkin pikkupitsat näyttävät herkullisilta!

  • Liisa sanoo:

   Kiitos Taru! Nämä ovat kyllä ihania ja niin älyttömän helppoja tehdä 😀

Samankaltaisia kirjoituksia