Kakkukirja

Kakkukirja

24. 05. 2018
Viides kirjani, joka on omistettu pelkästään herkullisille kakuille on löytänyt tiensä kauppojen hyllyille.

Kakkuja, kakkuja, enemmän kakkuja! Tätä kirjaa varten on leivottu (ja syöty) yli 50 kakkua. Kakuilla on kahvitettu ystäviä ja sukulaisia, niitä on kannettu naapurustoon ja niitä on maisteltu niin juhlissa kuin arjessakin. 1½ vuoden raskas urakka on kuitenkin nyt saatu onnellisesti päätökseen ja taas saa tyytyväisenä selailla uutta kirjaa.

Viimeisen kolmen vuoden aikana olen kirjoittanut viisi kirjaa, mikä tarkoittaa lähes tuhatta sivua ja yli 250 herkkua. Kun kirjareseptien päälle lisätään vielä lehtiin ja asiakkaille tehdyt reseptit sekä blogijutut on tekemieni leivonnaisten määrä jotakuinkin tähtitieteellinen. Silti leivontaintoni ei ole laantunut, päinvastoin. Huomasin raparperien kasvaneen satokokoiseksi ja mielessäni oli heti kolme raparperireseptiä, jota halusin päästä testaamaan ihan muuten vain. Työpäivät ovat olleet todella kiireisiä syksyn leivontalehtien parissa, mutta silti illalla löytyy vielä halua kokeilla mieleeni juolahtanutta uutta reseptiä. Rakastan työtäni ja nautin edelleen jokaisesta hetkestä (ja herkusta).

Sama pätee kakkuihin. Rakastan erilaisia kakkuja ja nautin niiden leipomisesta suunnattoman paljon. Jo kakun suunnitteleminen saa suupielet hymyyn ja uusien ideoiden keksiminen on aina yhtä hauskaa. Kakun leipominen, täyttäminen, kuorruttaminen ja koristelu on aina yhtä jännittävää ja valmis lopputulos jaksaa aina ihmetyttää (testausvaiheessa joskus huonollakin tavalla).

Kun kustantajalta tuli toive tehdä kevään juhlakauteen kirja pelkistä kakuista, olin todella innoissani. Ja nyt, kun kirja on viimein ulkona, puhkun jälleen intoa, toivoa ja tarmoa. Toivottavasti nautitte kirjasta yhtä paljon kuin minä sen tekemisestä.

Kirjasta löytyy 51 erilaista kakkureseptiä. Useita reseptejä voit myös yhdistellä uusiksi kokonaisuuksiksi vaihtamalla pohjaa, täytettä tai kuorrutetta kakkujen välillä. Varsinaisten reseptien lisäksi keräsin kirjaan paljon käytännön vinkkejä. Kuvalliset ohjeet auttavat pohjan valmistamisessa, kakun kuorruttamisessa, sokerimassan käsittelemisessä, koristeiden sommittelussa ja erilaisten koristeiden valmistamisessa.

Reseptien joukosta löydät suurimmaksi osaksi uusia, herkullisia makuyhdistelmiä, mutta kirjaan on koottu myös suosikkireseptini kautta aikojen. Kirjasta löydät hääkakkunamme olleen ja yhden blogini suosituimmaksi reseptiksi nousseen kakun eli punaherukka-valkosuklaakakun, sekä Koko Suomi leipoo kisassa tuomarit vakuuttaneen oopperakakun. Ikimuistoisen finaalikakun täyte maustaa nyt trendikästä geodi-kakkua ja mummin piimäkakku on saanut täytteekseen raikasta puolukkamoussea.

Toivottavasti löydät kirjasta myös omat suosikkisi, jotka löytävät tiensä tärkeisiin tapahtumiin yhä uudelleen ja uudelleen.

Aina on syytä leipoa kakku

  • Liisa

Kategoriat

Muut Yleinen

Kommentit(2)

  
  • Wolf sanoo:

    Juuri kävin hakemassa tämän uusimman kirjasi kaupasta. Ihania reseptejä kirja pullollaan, kuten aiemmatkin. Kiitos sinulle, kun jaksat kehittää meille muille aina uusia juttuja. Oikein hyvää ja kakkurikasta kesää!

    • Liisa sanoo:

      Kiitos paljon Wolf, tämä kommentti sai taas todella hyvälle mielelle. Kirjojen julkaisussa on aina jännittävä odottaa, mitä lukijat niistä pitävät. Tuntuu siis aivan mahtavalta saada tällaista palautetta.

Samankaltaisia kirjoituksia