Mansikka-suklaakakku

Mansikka-suklaakakku

03. 07. 2022
Valuvan suklaista mutakakkua, tuoreita mansikoita, kermavaahtoa ja reilusti suklaakastiketta. Tämä kakku on todellinen kesäunelma.

Tämä kakku sai inspiraationsa pari vuotta sitten kehittelemästäni Kuuma kaakao -kakusta. Tuo kakku on yksi kaikkien aikojen suosikkejani sekä maun että ulkonäön puolesta. Mehevät mutakakut yhdistettynä kermavaahtoon ja paistettuihin vaahtokarkkeihin on kuin lämmin halaus, juuri sellainen, kuin kuuman kaakaomukillisen pitääkin olla talven kylmillä pakasilla.

Nyt halusin kehitellä kakusta kesäisen version. Kotimaisten mansikoiden aika on käsillä ja pitäähän parasta mansikka-aikaa juhlistaa kakulla. Tuoreet kotimaiset, auringon kypsyttämät marjat ovat aivan eri sarjassa, kuin ulkomaiset sisaruksensa, jotka kerätään raakana ja kuljetetaan lentorahtina maailman toiselta puolelta. Kotimainen, makea, herkullinen ja ihanan tuoksuva mansikka on siis kakkunsa ansainnut ja mitä överimpi, sen parempi.

Ja tämä kakku on sopivasti överi. Paksut mutakakkukerrokset ovat täydellinen pohja kesäkakulle. Väliin tarvitaan vain reilusti kermavaahtoa ja suklaakastiketta sekä tietysti niitä mansikoita. Suklaakastikkeen tein tällä kertaa itse, mutta voit hyvin käyttää myös kaupan valmiskastiketta.

Mutakakkupohjat kannattaa tehdä valmiiksi vaikka edellisenä päivänä, jolloin ne ehtivät asettua ja niiden kasaaminen on helpompaa. Pohjat saavat paistamisen jälkeen painua keskeltä lommolle, silloin kermavaahdolle jää reilusti tilaa, eikä se pusu kakun reunoilta leikatessa yhtä paljon. Kakun kasaamisenkin voi hoitaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Kun kakku on asettunut jääkaapissa hetken, siitä saa leikattua hieman siistimpiä paloja. Toisaalta; kuka niistä siisteistä paloista välittää?

maailman paras mansikka-suklaakakku
mutakakku mansikoilla

Maailman paras mansikka-suklaakakku

15 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria tai -tahnaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa

Täyte

  • 4 dl kuohukermaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • 200 g tuoreita mansikoita
  • suklaakastiketta (valmista tai ohje alla)

Suklaakastike

  • 50 g tummaa suklaata
  • 1½ dl kuohukermaa

Ohjeet

Pohja

Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. noin 16–18 cm. Jos käytät suurempaa vuokaa, katso ohje pohjiin täältä). Kuumenna uuni 175 ℃:seen.

Sulata voi ja suklaa ja jätä odottamaan. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi, erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele kevyesti joukkoon suklaa-voiseos, älä kuitenkaan vatkaa, ettei taikina lässähdä. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja suola ja kääntele jauhot taikinaan. Jaa taikina tasaisesti kahteen vuokaan ja paista noin 20 minuuttia tai kunnes pohjat ovat reunoilta asettuneet, mutta keskeltä vielä selkeästi taikinaista. Ota pohjat uunista ja jäähdytä ensin huoneenlämmössä (pohja painuu keskeltä kasaan, se ei haittaa). Laita sitten pohjat jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Täyte

Mittaa kerma, sokeri ja vaniljatahna kulhoon. Vatkaa paksuksi vaahdoksi. Aseta ensimmäinen pohja tarjoiluastialle. Levitä päälle puolet kermavaahdosta ja reilusti suklaakastiketta. Paloittele puolet mansikoista ja levitä vaahdon ja suklaakastikkeen päälle. Nosta päälle seuraava pohja ja loput kermavaahdosta. Lisää reilusti suklaakastiketta ja mansikoita.

Suklaakastike

Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada suklaan päälle. Anna seistä hetki ja sekoita sitten tasaiseksi.

Mansikka-suklaakakku
mansikka-suklaakakku

Kategoriat

Täytekakut

Avainsanat

kesä mansikka

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia