Kinuski-suklaakeksikakku

Kinuski-suklaakeksikakku

26. 08. 2021
Herkullinen keksikakku syntyy voileipäkekseistä, kinuskista ja suklaasta. Rapea kakku on helppo syödä vaikka käsin.

Ilma viilenee, joten täyteläisemmät herkut ovat jälleen enemmän mielessä. Jotenkin vaistomaisesti alan elokuun lopulla hakeutumaan taas enemmän kinuskin ja suklaan pariin raikkaiden marjaherkkujen sijaan. Vaikka kyllä marjajälkkärit maistuvat oikein herkullisilta keskellä talveakin, niin joku saa kaipaamaan ihanan täyteläistä kinuskia ja tummaa suklaata.

Tämä herkku syntyi aika yllättäen, kun tein kaappeihin siivousta ja löysin paketillisen cream cracker-keksejä. Halusin tuunata tuosta aika mitään sanomattomasta keksistä jotain överiä ja mikäs sen överimpää kuin kinuski ja suklaa. Cream cracker on itse asiassa aika loistava keksi moniin herkkuihin, sillä se on mahtavan rapea, mutta ei varasta vaatimattomalla maullaan huomiota muilta komponenteilta.

Tässä kakussa halusin rapeuden olevan juuri se juttu, joten varoin lisäämästä elementtejä, joista keksit ottaisivat itseensä kosteutta ja vettyisivät. Lisäsin vielä varmuudeksi (ja koska halusin eroon kerralla koko keksipaketista) kinuskiin ja suklaaganacheen keksimurskaa, jotta ne kovettuisivat sopivasti kerrosten väliin. Kakusta tulikin ihanan rapea ja se pysyi kasassa loistavasti. Kakun syöminen on helpointa suoraan palasta haukkaamalla, eli tätä ei ehkä kannata yrittää syödä hienostuneesti lusikalla. Mutta jos olosi on sopivasti barbaarinen, voin lämpimästä suositella tätä kakkua, sillä se oli aivan mainio ja katosi jääkaapista salakavalasti vähä vähältä.

Tutustu

Kinuski-suklaakeksikakku

12 annosta / 30 - 60 min / helppo

Sormisuola korostaa ja tasapainottaa suklaan ja kinuskin makua, mutta se ei ole täysin välttämätön.

Ainesosat

Pohja

  • 200 g cream cracker-keksejä

Kinuskitäyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • ripaus suolaa
  • 100 g cream cracker-keksejä
  • (sormisuolaa)

Suklaatäyte

  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • 100 g cream cracker-keksejä
  • (sormisuolaa)

Koristelu

  • suklaakonvehteja ja -keksejä
  • suolarinkeleitä

Ohjeet

Pohja

Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 24 x 8 cm) tuorekelmulla tai leivinpaperilla.

Kinuskitäyte

Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä muutama minuutti tai kunnes kylmään vesilasiin pudotetusta tipasta muodostuu siisti pisara lasin pohjalle. Mausta suolalla ja anna kinuskin jäähtyä hetki. Murskaa keksit ja sekoita kinuskin joukkoon.

Suklaatäyte

Kuumenna kerma ja kaada se rouhitun suklaan päälle. Anna seistä hetki ja sekoita sitten tasaiseksi. Sekoita joukkoon murskatut keksit.

Kasaaminen

Aseta kerros keksejä vuoratun vuoan pohjalle. Levitä päälle puolet kinuskista ja halutessasi hieman sormisuolaa. Lisää kerros keksejä ja sitten puolet suklaasta sekä halutessasi taas hieman suolaa. Toista sama uudelleen ja viimeistele keksikerroksella. Peitä kelmulla ja anna asettua jääkaapissa kunnes kakku on kovettunut (muutama tunti, mutta voit hyvin tehdä valmiiksi edellisenä päivänä). Poista kakku vuoasta ja kumoa se tarjoilualustalle. Poista kelmu ja koristele. Kakun leikkaaminen onnistuu parhaiten sahalaitaisella leipäveitsellä ja syöminen ihan haukkaamalla.

kinuski-suklaakeksikakku
kinuski-suklaakeksikakku palat

Kategoriat

Täytekakut

Avainsanat

kinuski suklaa

Kommentit(2)

  

Samankaltaisia kirjoituksia