Macarons

03. 08. 2014
Macarons, se pieni suloinen leivonnainen, jolla on peloteltu puolta maailmaa. Älä sekoita liikaa, älä liian vähän. Vaahdota marenkivaahto juuri oikein, tee se italialaisittain, eikun sittenkin ranskalaisittain. Käännä, väännä ja leikkaa vaahtoa. Kuivata mantelit, ja auta armias jos ilma on kosteaa niin kaikki on pilalla.

macaronit

Täytyy sanoa, että olen itsekin kovasti pelännyt näiden valmistamista, minä kun en ole aina kaikista säntillisin leipuri. Nyt kuitenkin oli pakko uskaltautua, asettamani haasteen nimissä. Ensimmäisen kerran tein näitä pari vuotta sitten ja tämä oli nyt toinen kertani. Eihän nämä nyt täydellisiä ole, mutta kivan rapea kuori ja sitkeä sisus sekä ihanan raikas täyte olivat oikein mainio yhdistelmä. Ja tuo ohjeen sitruunakreemi on aivan jumalaista.

macaronit2macaronit3macaronit4

Tuo Macaron-leivokselle tyypillinen jalka pääsi vähän uunissa lässähtämään, mutta pienen troubleshootingin jälkeen huomasin, että kyse oli ilmeisesti liian korkeasta uunin lämpötilasta. Se sai macaronit kohoamaan nopeasti, ennen kuin sisus on ehtinyt hieman jähmettyä. Siihen löytyy varmasti muitakin syitä, mutta minulla uunin lämpötilan laskeminen auttoi heti seuraavan pellillisen kohdalla. Koon puolesta olisi ehkä kannattanut piirtää leivinpaperin nurjalle puolelle mallit. Pursotin ensimmäisistä liian suuria, joten ihan yhtenäinen sarja tämä ei ole.

macaronit5macaronit6macaronit7

Harjoitusta nämä vaativat, mutta aika yksinkertaiset työvaiheet ja aineksethan tuossa macaron-taikinassa on. Eli harjoitukset jatkuvat. Näihin on varmasti ihana kehitellä uusia makuyhdistelmiä ja vaikka pitkään ajattelin, että nämä on liian pipertelyä minulle, niin saattaapa olla mieli muuttunut.

Kategoriat

Keksit

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia