Perinteiset kauralastut

Perinteiset kauralastut

18. 05. 2022
Helpot kauralastut ovat kestosuosikki. Täydellisen rapeat ja herkulliset keksit onnistuvat myös lapsilta.

Muistatteko ne lapsuuden ihanan rapeat kauralastukeksit? Keksit olivat niin helppoja, että niitä sai leipoa koulun jälkeen ihan itse ja välipalana saattoi helposti napsia pellillisen keksejä. Välillä keksit levisivät koko pellin kokoiseksi levyksi, välillä jäivät koviksi kasoiksi. Oikein koskaan ei tiennyt mitä uunista tulee, mutta vaikka keksit olisivat olleet yhtenä pellillisenä tai pyöreinä kasoina, aina ne varmasti tuli herkuteltua hyvällä ruokahalulla.

Nyt kuitenkin halusin kehittää ohjeen juuri sellaiseksi, että uunista tulee joka kerta onnistumisia ja kauralastuja voi hyvin mielin tarjoilla vaikka juhlapöydässä. Täydellinen kauralastu on mielestäni vastustamattoman rapea, juuri sopivan paksu ja herkullisen karamellisoituneen sokerin ja kauran makuinen. Kehittelin pitkään juuri sopivaa ohjetta ja monta pellillistä keksejä tuli harjoitellessa mutusteltua. Tässä kuitenkin nyt se omasta mielestäni juuri täydellinen ohje.

kauralastukeksit
perinteiset kauralastut

Reseptini julkaistu aiemmin Leivotaan 1/2022-lehdessä.

Perinteiset kauralastut

30 annosta / alle 30 min / helppo MUV

Ainesosat

  • 100 g voita (tai maidotonta margariinia)
  • 1½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl (isoja) kaurahiutaleita
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
Pehmitä voi mikroaaltouunissa. Sekoita sokerit voin joukkoon. Lisää muut aineet ja sekoita huolellisesti. Pyörittele taikinasta palloja ja aseta pallot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jätä tilaa keksien leviämiselle. Paina pallot litteämmiksi.
Paista noin 8-10 minuuttia tai kunnes reunat alkavat saada hieman väriä. Anna jäähtyä, jolloin keksit asettuvat.

Kategoriat

Keksit

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia