Laiskurin laskiaispulla

09. 02. 2018
Herkullinen pannupulla syntyy nopeasti ilman hiivaa ja vaivaamista. Pullan voi leipoa suureksi kakuksi tai yksittäisiksi herkkupaloiksi.

Sunnuntaina vietetään laskiaista, jolloin syödään niitä ihan oikeita laskiaispullia hillolla tai mantelimassalla (mantelimassalla!). Sitä ennen ehtii kuitenkin vielä kikkailla ja testailla muita laskiaiseen sopivia herkkuja.

Iidalla oli alkuviikosta korvatulehdus ja ollaan sitten kotoiltu koko viikko. Alkuviikko meni aika hyvin lepäillessä, mutta nyt energiaa alkaa taas olemaan enemmän kuin pienessä kylässä. Niinpä neito halusi leipoa jotain ja mikäs tähän viikkoon sopisi paremmin kuin laskiaispullat. Päätimme kuitenkin mennä tällä(kin) kertaa sieltä, mistä aita on matalin ja leipoa helppoa pikapullaa. Pikapullaa ei vaivata ja se kohotetaan leivinjauheella, joten nostatusaikaa ei vaadita lainkaan. Koska ainekset mitataan yhteen kulhoon ja vain sekoitetaan, leivonnainen sopii erityisen hyvin myös perheen pienille.

Olenkin halunnut testata pikapullaa jo pidemmän aikaa, mutta päätynyt silti aina johonkin muuhun. Nyt laskiaispullat ovat kuitenkin kummitelleet mielessä niin paljon, että tätä oli pakko päästä kokeilemaan. Ja hyväähän pulla oli. Paistaessa kotiin levisi ihana pullan tuoksu ja itse pullakin maistui juuri oikealta. Koostumus eroaa tietysti ihanan kuohkeasti hiivataikinasta, ollen helpommin murenevaa ja nopeammin kuivahtavaa. Tuoreena pulla kuitenkin maistui aivan ihanalta ja voisin hyvin tehdä tätä pullan himoon joskus ihan ilman täytettäkin. Ehkä pullaan voisi lisätä jonkinlaisen kanelisiirapin, jotta siitä tulisi korvapuustimainen, mutta se jääköön seuraavaan kertaan.

Onnellista laskiaista kaikille!

Laiskurin laskiaispulla

12 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kardemummaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • 100 g voita
  • 2 dl maitoa
  • muna
  • raesokeria
  • mantelilastuja

 

Täyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1–2 tl vaniljasokeria
  • 150 g mantelimassaa tai 1 dl hilloa

 

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 200 °C:seen. Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla (halk. noin 22 cm).

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja mausteet yhteen. Sulata voi ja lisää jauhoseokseen yhdessä maidon ja kananmunan kanssa. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa, jottei taikinaan muodostu sitkoa. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan ja ripottele pinnalle reilusti raesokeria ja mantelilastuja. Paista noin 30 minuuttia.

Täyte

Vaahdota kerma ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Leikkaa mantelimassa siivuiksi tai kauli tomusokeroidulla alustalla pullan kokoiseksi levyksi.

Halkaise jäähtynyt pulla varovasti kahteen osaan. Levitä väliin mantelimassa tai hilloa ja kermavaahtoa. Nosta kansi täytteiden päälle. Jos haluat tehdä leikkaamisesta siistimpä, leikkaa kansi annospaloihin jo ennen pullan päälle nostamista. Kokoa kansi pullan päällä takaisin yhteen.

Pannupulla on ehdottomasti parhaimmillaan tuoreena, joten se kannattaa leipoa vain vähän ennen tarjoilua.

Kategoriat

Pullat

Avainsanat

pulla

Kommentit(2)

Samankaltaisia kirjoituksia