Laskiaisherkut

27. 02. 2017
Laskiaisen perinneherkku on kermavaahdolla ja hillolla tai mantelimassalla täytetty pulla. Viimevuosina pulla on saanut myös monta muotoa ja valtavan määrän eri täytevaihtoehtoja. Mikä on sinun suosikkisi?

laskiaspulla

Huomenna vietetään laskiaistiistaita ja mitä olisikaan laskiainen ilman pullaa ja hernekeittoa. Äitini oli tehnyt sunnuntaiksi maailman parasta hernekeittoa savupotkasta, joten minun ei tarvinnut tänäkään vuonna kuin leipoa pullia. Laskiaispullien leipominen on jotenkin niin nopeaa puuhaa, kun saa vain pyöritellä. Herkullisimmat pullat tulevat rauhassa kohotetusta ja tarpeeksi pehmeästä taikinasta.

laskiaispulla2laskiaispulla3

Valmiit pullat halkaistaan ja täytetään vaahdotetulla kermalla ja omaan makuun sopivalla täytteellä. Oma suosikkini on ehdottomasti lemon curd, mutta tänä vuonna testasin myös Nutellaa, joka osoittautuikin oikein loistavaksi vaihtoehdoksi. Mantelimassalla täytetty pulla on myös joka vuosi saatava.

Pullan muotokaan ei ole mitenkään pyhä, vaan monia muunnoksia tavallisesta laskiaispullasta on nähty vuosien varrella. Omiin suosikkeihini kuuluu ehdottomasti nämä pullatuutit ja sympaattinen laskiaispullakakku.

laskiaspullakakku2laskiaspullatuutit

Kategoriat

Pullat

Avainsanat

laskiainen

Kommentit(2)

  
  • Teija sanoo:

    Pikkusuolaista kirja tuli postissa, ihania ideoita, kiitos!

    • Liisa sanoo:

      Ihanaa Teija! Odotan itse vielä tekijänkappaleita saapuvaksi, joten pääsit selaamaan kirjaa konkreettisesti jo ennen minua 😀

Samankaltaisia kirjoituksia