Mansikka-appelsiinikakku
15 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 4 kpl kananmunia
- 1½ dl sokeria
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
Täyte
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 1 pkt Dr. Oetker Appelsiininkuoripaloja
- 250 g mansikoita
- 2 dl appelsiinimehua
Kuorrute
- 4 dl kuohukermaa
- 1 ps Dr. Oetker cream fixiä
- 2 tl Taylor&Colledge Vanilla Paste
Koristelu
- Dr. Oetker Leafy Pear Luomu koristerakeita
- 6 mansikkaa
Ohjeet
Pohja
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Vuoraa myös reunat korkealla leivinpaperireunuksella. Esilämmitä uuni 175 asteiseksi. Vaahdota munat ja sokeri erittäin kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon kolmannes kerrallaan varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 30–40 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna pohjan jäähtyä vuoassaan ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään täysin.
Täyte
Sekoita tuorejuusto ja sokeri kulhossa. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja kääntele tuorejuuston joukkoon. Lisää appelsiininkuoripalat.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Aseta ensimmäinen pohja tarjoiluvadille irtopohjavuoan reunuksen sisään. Kostuta pohja appelsiinimehulla. Levitä päälle puolet täytteestä. Paloittele puolet mansikoista täytteen päälle. Toista sama uudelleen ja nosta viimeinen pohja kakun kanneksi. Kostuta vielä kevyesti. Anna kakun asettua kylmässä muutama tunti.
Kuorrutus ja koristelu
Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää cream fix ja vaniljatahna ja vatkaa kuohkeaksi. Levitä suurin osa vaahdosta kakun pinnalle. Pursota loput ruusukkeiksi kakun pinnalle. Viimeistele Leafy koristerakeilla ja mansikoilla.
Kommentit(0)