Karamelliomenat

Karamelliomenat

13. 10. 2021
Paksulla kinuskikerroksella peitetty kotimainen omena on syksyn vastustamattomin herkku. Markkinoilta tuttu karamelliomena onnistuu kotonakin helposti.

Tyttäreni rakastaa karamelliomenia ja ne ovat meillä erityinen syksyherkku. Olen ollut kuitenkin säälittävän laiska tekemään näitä, joten nyt kehittelin hänen syntymäpäivän kunniaksi niin helpon reseptin, että tämän voi toteuttaa milloin vain.

Karamelliomenissa useimmiten koituu ongelmaksi vääränlainen kinuskin koostumus, jolloin kinuski ei vain pysy omenan pinnalla. Myös kovin tahmainen kinuskikerros on säilytyksen (ja syömisen) kannalta hankala, joten halusin tähän kivasti päällä pysyvän ja siistiksi kovettuvan kuorrutteen. En myöskään halunnut tällä kertaa turhaa keittelyä, joten. suuntasin irtokarkkihyllylle ostamaan vaniljafudgea. Sulatin fudgen mikroaaltouunissa, joten tämä resepti ei tosiaan vaadi ylimääräisiä ponnisteluja. Omenoiden dippaamisen hoidimme yhdessä ja oikeastaan koko reseptin tekeminenkin sujuisi tuolta yhdeksän vuotiaalta jo ihan itse.

Omenan ja kinuskin yhdistelmä on aivan vastustamaton ja tuo makea fudge sai aivan ihanan parin hapokkaasta kotimaisesta omenasta. Syöntitapa on vapaa, tytölle maistui suoraan tikunnokasta tikkarin tapaan, itse leikkasin paloiksi ja söin lohkoina.

karamelliomena
kinuskiomena

Karamelliomenat

6 annosta / alle 30 min / erittäin helppo GMU

Ainesosat

  • 6 keskikokoista kotimaista omenaa
  • 300 g vaniljafudgea
  • 2 rkl kuohukermaa

Ohjeet

Pese ja kuivaa omenat huolellisesti. Paina omenoihin tikku (esim. puinen jäätelötikku) ja aseta omenat leivinpaperilla vuoratulle tarjottimelle.

Sulata fudge kerman kanssa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Kaada sula fudge kapeaan ja korkeaan astiaan (esim. mukiin, johon mahdut kuitenkin dippaamaan omenat). Kasta omenat sulaan fudgeen, pyyhkäise ylimääräinen fudge lasin reunaan ja nosta omena leivinpaperin päälle. Kuumenna fudgea tarvittaessa dippaamisten välillä, jottei se muutu liian kovaksi. Viimeisten omenien päälle fudge kannattaa nostella ja pyyhkiä esim. voiveitsellä, jotta saat kaiken käytettyä.

Anna omenoiden kovettua jääkaapissa pari tuntia tai vaikka seuraavaan päivään.

Kategoriat

Jälkiruoat

Avainsanat

omena syksy

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia