Brownies

10. 06. 2012
Browniesit vievät varmasti pahimmankin makeannälän. Varsinkin tässä muodossa; brownie-paloja lasissa kermavaahdon, kinuskikastikkeen ja mantelirouheen kanssa. Makeaa oli, ja niin hyvää.

Uunipellillinen

250 g voita

90 g kaakaojauhetta

4 munaa

500 g sokeria

120 g vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Laita uuni lämpenemään 175C. Sulata voi ja liuota joukkoon kaakaojauhe. Jätä seos jäähtymään ja vatkaa sillä aikaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita suklaaseos muna-sokerivaahtoon ja kääntele joukkoon venhnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista noin 30 minuuttia. Älä paista liian kauan, jotta sisus jää meheväksi.

Browniet voi syödä sellaisenaan esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa tai kasata herkulliseksi jälkiruuaksi kermavaahdon ja kinuskin sekä pähkinärouheen kanssa. Ihana Brownies-kakku syntyy kun leikkaat brownies-levystä ympyrän, jonka asetat irtopohjavuokaan. Kaada päälle kinuskikastiketta ja rouhittuja pecanpähkinöitä. Leikkaa ylijäänyt levy kuutioiksi ja kasaa ne vuorotellen kinuskin ja pähkinöiden kanssa pohjan päälle. Aseta kakku pienen painon alle, ja anna vetäytyä seuraavaan päivään, niin se pysyy hyvin kasassa myös leikattaessa.

 

Kategoriat

Piirakat

Avainsanat

brownie

Kommentit(0)

Samankaltaisia kirjoituksia