Vaahdotettu karpalotorttu

Vaahdotettu karpalotorttu

18. 12. 2021
Raikas karpalotorttu on joulun helppo jälkiruoka. Yksinkertainen torttu viimeistellään helpoin koristeluin.

Toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Dr.Oetkerin kanssa.

Karpalo ja puolukka kuuluvat meillä ehdottomasti jouluun. Jääkarpalot kuuman kinuskikastikkeen kanssa on yksi joulun helpoimmista jälkiruoista, mutta karpalot maistuvat herkulliselta myös kakuissa ja tortuissa. Raikas karpalotorttu onkin loistava jälkiruoka jouluun, sillä sen raikkaus ja herkullinen kuohkeus ovat loistava lopetus jouluaterialle.

Tällä kertaa sain Dr.Oetkerilta pyynnön suunnitella hieman erilaisen piirakan liivatteella hyydytettynä. Kyseessä oli vaahdottaen valmistettava herkku ja täytyy sanoa, että suurella mielenkiinnolla lähdin tätä toteuttamaan. Piirakkaa varten valmistetaan ensin mehupohja, joka vaahdotetaan ja joukkoon käännellään kermavaahto. Lopputulos on ihanan kuohkea ja eroaa suoraan liivatteella hyydytetystä piirakasta. Jos jännität liivatteen käyttöä, tästä piirakasta on hyvä aloittaa, sillä tässä ei ole vaaraa, että liivate jäisi epätasaisina klöntteinä massaan.

Karpalopiirakka
vaahdotettu karpalotorttu

Vaahdotettu karpalotorttu

12 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 250 g kaurakeksejä
  • 125 g voita

Täyte

  • 1½ dl vahvaa karpalomehua
  • 1½ dl sokeria
  • 5 Dr.Oetker luomu liivatelehteä
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 tl taylor and colledge vaniljatahnaa tai 2 tl Dr.Oetker vaniljasokeria

Viimeistely

  • 2 dl vispikermaa
  • 1 tl Taylor and colledge vaniljatahnaa tai 2 tl Dr.Oetker vaniljasokeria
  • Dr.Oetker perfect meringues -marenkijauheesta valmistettuja marenkeja
  • Dr.Oetker Silver -koristerakeita
  • Dr.Oetker Chocolate Silver Pearls
  • muutama karpalo

Ohjeet

Pohja

Vuoraa irtopohjainen piirakka- tai kakkuvuoka leivinpaperilla. Rouhi kaurakeksit hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa mehu ja sokeri kattilaan. Kuumenna höyryävän kuumaksi ja liuota joukkoon pehmenneet liivatteet. Jäähdytä. Vatkaa jäähtynyt mehu sähkövatkaimella kuohkeaksi ja kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma yhdessä vaniljan kanssa ja kääntele kahdessa osassa mehuvaahtoon. Levitä vaahto pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia.

Viimeistely

Vatkaa kerma vaahdoksi yhdessä vaniljan kanssa. Lusikoi tai pursota kerma tortun päälle. Viimeistele marengein, koristerakein ja karpaloin.

vaahdotettu karpalotorttu
karpalopiirakka

Yhteistyössä

droetker logo

Kommentit(2)

  

Samankaltaisia kirjoituksia