Tuulihattukakku

Tuulihattukakku

12. 06. 2022
Ihana kesäkakku syntyy tuulihattutaikinasta ja tuoreista marjoista. Yhdistelmä kruunataan makealla valkosuklaavaahdolla.

Reseptini ja kuvat julkaistu aiemmin Leivotaan 4/2021 -lehdessä.

Tuulihattukakku

12 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 2½ dl vettä
  • 100 g voita
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 4 keskikoista kananmunaa

Täyte ja koristelu

  • 150 g valkosuklaata
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 600 g tuoreita marjoja (mustikoita, mansikoita ja vadelmia)

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 200 :seen. Kiehauta vesi, voi ja suola kattilassa. Siivilöi jauhot leivinpaperin päälle ja lisää ne kerralla voiseokseen. Sekoita reippaasti, kunnes jauhot ovat hyvin sekoittuneet ja taikina irtoaa kattilan reunoista ja lastasta. Anna jäähtyä hetki.

Lisää kananmunat yksitellen, vatkaa taikina tasaiseksi aina munien lisäyksen välillä. Älä lisää kaikkia munia, jos taikina alkaa muuttua valuvaksi, sen pitää olla koostumukseltaan pursotettavaa. Siirrä taikina pursotinpussiin. Pursota taikinasta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kaksi pyöreätä levyä (halk. noin 18 cm). Pursota lopusta massasta toiselle pellille pieniä tuulihattuja. Paista levyjä uunin keskitasolla noin 30 minuuttia ja pieniä tuulihattuja noin 20–25 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua ennenkuin vähintään 15 minuuttia on kulunut, etteivät tuulihatut lässähdä. Jäähdytä pohjat.

Täyte

Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä hetki. Pehmitä tuorejuusto kulhossa ja sekoita siihen vaniljatahna. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita suklaa tuorejuustoon ja kääntele lopuksi joukkoon kerma. Jos täyte on löysää, anna sen asettua jääkaapissa noin 15–30 minuuttia ennen kakun täyttämistä.

Aseta ensimmäinen pohja tarjoiluvadille. Levitä päälle täytettä ja tuoreita marjoja. Nosta päälle seuraava pohja ja lisää täytettä sekä loput marjat ja pienet tuulihatut. Anna kakun asettua jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua.

Tuulihattukakku
tuulihattukakku

Kategoriat

Täytekakut

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia