Tiramisu-brownie

Tiramisu-brownie

03. 12. 2017
Mehevän suklaista brownieta ja ilmavaa tiramisua. Tässä on fuusioleivonnaisten kruunaamaton kunigatar.

Rakastan tiramisua. Se on ehdottomasti yksi lempijälkiruoistani. Ihmettelenkin siis, miten en ole keksinyt tätä jo paljon aiemmin? Täydellisen meheväksi paistettu browniehan suorastaa huutaa parikseen vahvaa kahvia ja mitä ilmavinta kermavaahtoa. Eikä pieni liköörin lorauskaan luonnollisesti pahaa tee.

Perinteinen tiramisu on yksi niitä jälkiruokia, joita teen silloin tällöin, mutta kuvien ottaminen tahtoo aina jäädä unholaan. Kakkumuotoonkin tätä herkkua on tullut leivottua, mutta muuten villit kokeilut ja monet makumuunnokset on jäänyt testaamatta. Nyt kuitenkin miettiessäni uusia reseptejä browniehaasteeseen, tiramisu hiipi mieleeni kuin varkain. Tiesin jo ajatuksesta, että tästä tulisi jotain mahtavaa, joten tuskin maltoin odottaa sopivaa hetkeä leipomiselle.

Lopputulos ei todellakaan pettänyt, vaan tämä kaksikko on kuin luoto toisillensa. 

Tiramisu-brownie

15 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g voita
  • 1 rkl pikakahvia
  • 1 rkl vettä
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl luontaista vaniljasokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa

 

Täyte

  • noin 200 g savoiardi-keksejä
  • 1 dl amarettoa
  • 2 dl vahvaa kahvia
  • 3 kananmunaa
  • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 3 rkl sokeria
  • kaakaojauhetta

 

Ohjeet

Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 °C:seen.

Sulata voi ja suklaa. Liuota kahvi ruokalusikkalliseen kuumaa vettä. Sekoita suklaa-voiseokseen. Vatkaa kananmunat ja sokerit kevyesti vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-voiseos. Sekoita leivinjauhe ja suola vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan.

Paista 20–25 minuuttia tai kunnes brownien reunat ovat paistuneet, mutta keskusta on vielä hieman taikinaista. Anna brownien jäähtyä kunnolla ennen täytteen valmistusta.

Sekoita täytettä varten kahvi ja amaretto. Kaada seos lautaselle ja pyöräytä keksit siinä. Asettele keksejä browniepohjan päälle.

Sekoita mascarponea, jotta se hieman pehmenee. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset ja 2 rkl sokeria vaahdoksi. Kääntele vaahto mascarponen joukkoon. Vatkaa valkuaiset ja 1 rkl sokeria kovaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto mascarpone-keltuaisvaahtoon. Levitä vaahto keksikerroksen päälle. Anna vetäytyä jääkaapissa mielellään yön yli. Koristele kaakaojauheella ennen tarjoilua.

Kategoriat

Jälkiruoat Piirakat

Avainsanat

brownie

Kommentit(2)

  

Samankaltaisia kirjoituksia