Lohipiirakka
12 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 100 g Kantolan Valitut Hieno Ruiskeksi
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 100 g voita
Täyte
- 100 g kylmäsavulohta
- 50 g tuoretta pinaattia
- 2 dl ruokakermaa
- 2 kananmunaa
- ripaus suolaa
- mustapippuria
- 2 rkl sitruunamehua
Ohjeet
Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Murskaa keksit hienoksi rouheeksi. Lisää vehnäjauhot. Nypi joukkoon kylmä voi, jotta saat murumaisen taikinan. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan (halk. noin 24 cm).
Pese ja kuivaa pinaatti huolellisesti. Nostele pinaatti ja lohi piirakkapohjan päälle. Sekoita kerma, kananmunat, suola, pippuri ja sitruunamehu yhteen ja kaada täytteiden päälle. Paista piirakka uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen leikkaamista.
Parsapiirakka
12 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 150 g Kantolan Suola Crackereita
- 1 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita
Täyte
- noin 500 g vihreää tankoparsaa
- 1 kevätsipulin varsi
- 2 dl ruokakermaa
- 2 kananmunaa
- 2 rkl sitruunamehua
- ½ tl suolaa
- mustapippuria
- 100 g mozzarella raastetta
Ohjeet
Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Murskaa keksit hienoksi rouheeksi. Lisää vehnäjauhot. Nypi joukkoon kylmä voi, jotta saat murumaisen taikinan. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan (halk. noin 24 cm).
Pese ja kuivaa parsa, napsauta puumaiset kannat pois. Halkaise parsat ja leikkaa muutaman sentin pituisiksi paloiksi. Ota nuput sivuun. Hienonna sipuli. Nostele parsan varret ja sipulii piirakkapohjan päälle. Sekoita kerma, kananmunat, suola, pippuri, sitruunamehu ja mozzarella raaste yhteen ja kaada täytteiden päälle. Nostele nuput viimeisenä piirakan pinnalle. Paista piirakka uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen leikkaamista.
Kommentit(0)