Suolakeksipiirakat

Suolakeksipiirakat

24. 05. 2024
Herkulliset piirakat ovat juhlapöydän suosikki. Maukas parsa- ja herkullinen lohipiirakka yllättävät ja hurmaavat suolakeksikuorellaan.

Kaupallinen yhteistyö Kantolan keksien kanssa. 

Kaipaako kesän juhlapöytä vielä jotain ihanaa ja helppoa suolaista tarjottavaa? Nämä piirakat ovat vastaus etsintöihisi!

Kevään ja alkukesän sesonkikasvis parsa on täydellinen ja arvostettu herkku juhlapöytään. Maukkaassa, mutta silti lempeässä piirakassa parsa pääsee loistavasti esiin. Piirakan jujuna on herkullinen suolakeksikuori, joka nostaa pohjan aivan uudelle tasolle. Kun aiemmin piirakan pohja on ollut vain pakollinen kannatin, nyt se tuo herkullisen lisän niin piirakan makuun kuin rakenteeseenkin. Kantolan suolacracker -suolakeksit ovat juuri sopivan suolaisia, jotta pohja maistuu reilusti ja antaa riittävän vastuksen parsalle.

Toiseksi piirakkamauksi valitsin klassisen lohen. Lohen pariksi sopii loistavasti pinaatti, se raikastaa ja keventää piirakan ihanasti. Lohipiirakan pohjaan käytin suolacrackereiden sijasta Kantolan hienoja ruiskeksejä . Lohi ja ruis ovat tietenkin makuparina aina takuuvarma hitti, tässäkin piirakassa ne toimivat loistavasti yhteen. Koska kylmäsavulohi on suolaista, toimivat hieman vähemmän suolaa sisältävät keksit pohjassa loistavasti.

parsapiirakka

Lohipiirakka

12 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 100 g Kantolan Valitut Hieno Ruiskeksi
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita

Täyte

  • 100 g kylmäsavulohta
  • 50 g tuoretta pinaattia
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl sitruunamehua

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Murskaa keksit hienoksi rouheeksi. Lisää vehnäjauhot. Nypi joukkoon kylmä voi, jotta saat murumaisen taikinan. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan (halk. noin 24 cm).

Pese ja kuivaa pinaatti huolellisesti. Nostele pinaatti ja lohi piirakkapohjan päälle. Sekoita kerma, kananmunat, suola, pippuri ja sitruunamehu yhteen ja kaada täytteiden päälle. Paista piirakka uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen leikkaamista.

Parsapiirakka

12 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 150 g Kantolan Suola Crackereita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita

Täyte

  • noin 500 g vihreää tankoparsaa
  • 1 kevätsipulin varsi
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria
  • 100 g mozzarella raastetta

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Murskaa keksit hienoksi rouheeksi. Lisää vehnäjauhot. Nypi joukkoon kylmä voi, jotta saat murumaisen taikinan. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan (halk. noin 24 cm).

Pese ja kuivaa parsa, napsauta puumaiset kannat pois. Halkaise parsat ja leikkaa muutaman sentin pituisiksi paloiksi. Ota nuput sivuun. Hienonna sipuli. Nostele parsan varret ja sipulii piirakkapohjan päälle. Sekoita kerma, kananmunat, suola, pippuri, sitruunamehu ja mozzarella raaste yhteen ja kaada täytteiden päälle. Nostele nuput viimeisenä piirakan pinnalle. Paista piirakka uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen leikkaamista.

Suolakeksipiirakka
lohi-pinaattipiirakka

Yhteistyössä

Kategoriat

Yleinen

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia