Suklaa-hasselpähkinäkuppikakut

05. 04. 2018
Herkullista suklaamuffinia kuorrutettuna paksulla kerroksella pehmeää Nutellakreemiä. Pisteenä kuppikakun päälle vielä ihanista ihanin Ferrero rocher.

Pääsiäinen on juhlittu ja jokainen on varmasti täynnä suklaamunia ja kinderbrownieta. Niinpä ajattelinkin tehdä jotain raikasta ja herkullista. Se ajatus väistyi kuitenkin nopeasti, sillä mieleeni juolahti nämä aiemmin Leivotaan-lehteen suunnittelemani hasselpähkinä-suklaa- eli Nutellakuppikakut. Näissä on todella herkullisen mehevä, pähkinäinen suklaapohja, jonka päälle kuorrutetaan vielä paksu kerros ihanaista Nutellakreemiä. Jo pelkkä ajatus saa veden herahtamaan kielelle, eikö?

Eli palataan niihin raikkaampiin herkkuihin sitten ensi viikolla. Tulossa on ainakin yksi pullaherkku ja ehkä yksi suklaajuttu, palan nimittäin halusta päästä testaamaan yhtä näkemääni juttua. Eli se siitä raikkaudesta. No, kesäkuntoakin on monenlaista. 

Hasselpähkinä-suklaakuppikakut

12 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 75 g voita
  • 1 dl vahvaa kahvia
  • 1 muna
  • 1½ dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl soodaa
  • 2 dl sokeria

Kuorrute

  • 200 g voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 3 dl hasselpähkinä-suklaalevitettä
  • 12 kpl suklaakonvehteja

 

Ohjeet

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa muffinipelti paperisilla muffinivuoilla.

Sulata voi ja sekoita voisulan joukkoon kahvi, muna ja maito. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakao, leivinjauhe, sooda ja sokeri yhteen. Lisää joukkoon nestemäiset aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina vuokiin ja paista noin 20 minuuttia.

Vaahdota kuorrutetta varten huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon hasselpähkinä-suklaalevite. Siirrä kuorrute pursotinpussiin ja pursota jäähtyneille kuppikakuille. Viimeistele suklaakonvehdeilla.

Kommentit(2)

Samankaltaisia kirjoituksia