Sitruunaruudut vadelmakermalla
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 3 dl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1½ rkl unikonsiemeniä
- 150 g voita
- 3 munaa
- 1 prk (397g) kondensoitua maitoa
- 2 sitruunan kuori
- 1 sitruunan mehu
Vadelmavaahto
- 175 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljatahnaa (tai 2 tl vaniljasokeria)
- 15 g pakastekuivattua vadelmaa (esim. Dr.Oetker)
- 100 g tuoreita vadelmia
- 2 dl kuohukermaa
Ohjeet
Pohja
Sekoita vehnäjauhot, sokeri, suola ja unikonsiemenet kulhossa. Sulata voi ja lisää jauhoseokseen kaikkien muiden pohjan ainesten kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20x30 cm). Paista 175 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes pohjan reunat alkavat saada hieman väriä. Jäähdytä pohja hyvin.
Vadelmavaahto
Valmista vadelmavaahto juuri ennen tarjoilua. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljatahna yhteen. Jos käytät pakastekuivattua vadelmarouhetta, jauho se hienoksi esim. blenderillä tai käytä valmista jauhetta. Sekoita jauhe tuorejuustoon. Murskaa vadelmat kevyesti haarukalla ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi ja kääntele kahdessa erässä tuorejuustoseokseen.
Leikkaa ruudut paloiksi ja tarjoile vadelmavaahdon kanssa.
Moikka! Aina yhtä herkullisen näköisiä nämä sinun leipomukset. Miten muuten tuo kerma: onnistuuko käyttää kakun päällä kuorrutteena ja myös pursottaa? Aattelin, jos jättäisi tuoreet vadelmat pois niin voisi ehkä kuorruttaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
Moi ja kiitos <3 Periaatteessa kerma toimii kakun päällekin, jos kakku tarjoillaan aika pian kuorrutuksen jälkeen, pidemmässä säilytyksessä kuorrutuksesta saattaa alkaa vadelmien takia erottumaan nestettä ja sen rakenne kärsii. Koostumus on pursotukselle ihan sopiva, mutta vadelman kivet saattavat tukkia suuttimen. Vadelmakerma saattaa myös juoksettua hieman helpommin, kuin tavallinen kerma, joten sitä kannattaa käsitellä mahdollisimman vähän.