Raparperikääretorttu

Raparperikääretorttu

16. 06. 2012
Raparperin kasvu omalla pihalla on huipussaan ja sitä piti juhlistaa uudella raparperiohjeella. Ensin oli tarkoitus tehdä vaniljaista raparperipiirakkaa, mutta sitten mieli muuttui ja päädyin kääretorttuun. Pidän kovasti raparperin kirpeydestä, enkä tähänkään kovin paljon sokeria lisännyt, kun tuo vaniljakastike toi jo makeutta. Mutta sokeria kannattaa toki lisätä oman maun mukaan.

Pohja:

4 kananmunaa

2 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

1 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muut aineet keskenään ja kääntele muna-sokerivaahdon joukkoon. Paista uunin alatasolla 200*C noin 10-15 minuuttia.

Täyte:

2,5 dl raparperihilloketta tai raparperihilloa

250g maitorahkaa

1 ps vaniljakastikejauhetta

(sokeria)

Sekoita vaniljakastikejauhe maitorahkaan. Kun seos on tasaista lisää raparperihilloke ja tarvittaessa sokeria.

Levitä sokeria tyhjälle leivinpaperille ja käännä kääretorttupohja sokerin päälle. Levitä täyte lämpimälle pohjalle ja rullaa tiukalle rullalle. Anna kääretortun asettua kylmässä niin se on helpommin leikattavissa.

Kategoriat

Piirakat

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia