Riisisuklaa

17. 02. 2014
Vaahtokarkin ja riisimurojen yhdistelmä, eli paljon kakkujen koristelussakin käytetty riisimuroherkku toimii hyvin myös suklaapatukoiden muodossa. Massaa pystyy muotoilemaan, joten tästä voi tehdä kevyitä koristeita kakkujen päälle. Maussakaan ei ole valittamista, joten sokerimassamöykkyjen korvaaminen tällä on hyvin tervetullutta. Tummalla suklaalla kuorruttaminen hillitsi tuota patukan makeutta ja oli oikein hyvä yhdistelmä, varsinkin tuon minttukarkki-rouheen kanssa.

Tein tätä herkkua jo uudeksi vuodeksi kun Jontsa haaveili itse tehdyistä suklaapatukoista. Jonnekin kaapin perälle oli jäänyt kummittelemaan pussillinen vaahtokarkkeja ja riisimurojakin löytyi juuri sopivasti niin tartuttiin innolla haasteeseen. Monesti olen ihmetellyt tuota riisimuroherkun käyttöä amerikkalaisissa kakkuohjelmissa ja kun törmäsin ohjeeseen ja kivaan ideaan Pullahiiren blogissa niin oli pakko päästä kokeilemaan.

Tein ihan suoraan tuolla pullahiiren ohjeella. Massaa pystyi muovailemaan patukoiksi aika hyvin, mutta muuhun muotoiluun Tarukin suositteli lisäämään paria ruokalusikallista voita (ei se varmaan makuakaan pahenna :p ). Tätä kelpuuttaisin hyvin kakunkin päälle, oli sen verran hyvää.

Kategoriat

Muut

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia