Raparperi-rahkapiirakka
15 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1½ dl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- ¼ tl suolaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl öljyä (esim. rypsi)
- 2 kananmunaa
- 1½ dl jogurttia (tai kermaviiliä/piimää)
Täyte
- 500 g maitorahkaa, kermaviiliä tai paksua jogurttia
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- noin 300 g raparperia
- 3 rkl ruokokidesokeria
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Vuoraa uunivuoka (noin 25 x 30 cm) leivinpaperilla.
Sekoita vehnäjauhot, sokeri, kardemumma, suola, vaniljasokeri ja leivinjauhe yhteen. Lisää öljy, munat ja jogurtti. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan.
Täyte
Sekoita rahka, sokeri ja kananmunat yhteen. Levitä täyte pohjan päälle. Ripottele tai asettele raparperinpalat täytteen päälle. Viimeistele ruokokidesokerilla.
Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Huippu ja helppo, suosittelen kokeilemaan!
Kiitos, aivan ihana suositus <3