Proteiinibrownie jäätelöllä

Proteiinibrownie jäätelöllä

14. 12. 2021
Brownie jäätelöllä on täydellinen klassikko. Tässä versiossa brownieta maustavat banaanin ja maapähkinän lisäksi suklaa- ja proteiinipatukat.

Toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Nick'sin kanssa.

Rakastan maistella erilaisia uutuuksia ja jäätelöt ovat ehdottomasti heikkouteni. Vaikka joskus jäätelöitä tulee tehtyä itsekin, on jäätelö kuitenkin se herkku, minkä yleensä ostan valmiina. Niinpä innostun aina, kun näen pakastealtaassa uusia makuja. Nyt sain yhteistyöpyynnön Ruotsalaiselta Nick's brändiltä, jonka valikoimaan kuuluvat herkulliset jäätelöt ja suklaapatukat.

Nick'sin jäätelöt ja patukat eivät sisällä lisättyä sokeria, vaan ne saavat makeutensa luonnollisemmista makeuttajista, kuten Steviasta, makeista kuiduista ja xylitolista. Halusin toteuttaa jäätelöille seuraksi brownien, joka noudattelisi pääosin samaa linjaa jäätelöiden kanssa. Suurin osa brownien makeudesta tulee banaanista, joka sopii maullisestikin loistavasti yhteen maapähkinän ja kaakaon kanssa. Lisäsin hieman fariinisokeria, mutta sen voi halutessaan jättää poiskin. Brownien rakenne on tiivis ja mehevä. Pelkkä brownie tuntui jotenkin tylsältä ja vaatimattomalta, joten tuunasin brownien juhlakuntoon Nick'sin patukoilla. Pienen testauksen jälkeen parhaiten brownien päälle sopivat ehdottomasti parhaiten Peanuts n’ Fudge suklaa- tai Brownie Crisp proteiini-patukat. Ne antavat brownielle juuri sen herkullisen viimeistelyn, mitä se kaipasi.

Brownie ja jäätelöhän ovat klassikkoyhdistelmä, mutta tämä brownie suorastaan huutaa seurakseen jäätelöä. Suklainen jäätelö sopii erityisen hyvin yhteen banaanin ja maapähkinän makujen kanssa, mutta toisaalta myös Sea Salt and Caramel jäätelö, toimi tämän kanssa loistavasti.

proteiinibrownie
proteiinibrownie

Tutustuin ihan yhteistyön nimissä kaikkiin Nick'sin jäätelömakuihin. Jokainen jäätelö teki kyllä kauppansa, mutta omat suosikkini ovat ehdottomasti Chocolate Brownie ja Nougat Swirl. Olen yleensäkin täyteläisten suklaajäätelöiden ystävä ja chocolate brownie-maku on juuri sellainen.  4 muuta Suomesta saatavaa makua ovat Sea Salt Caramel, Cookie Dough, Vanilla Caramel Crunch ja Peanut Butter Chocolate, joista Sea Salt Caramel crunch oli pojan ja Cookie Dough miehen suosikkeja. Makuvaihtoehdoista löytyy siis varmasti jokaiselle jotakin.

Nicks'in jäätelöt löytyvät hyvin varustetuista K-kaupoista sekä Primoista. Suklaapatukat puolestaan hyvin varustetuista K- ja S-kaupoista. Pyytämällä K-kaupat voivat myös tilata niitä valikoimiinsa.

Nyt kun pakastimessa on vallinnut suorastaan jäätelön paljous, olen muutamana iltana olen hemmotellut itseäni raskaan treenin jälkeen jäätelöiltapalalla. Vähän vielä murustettuja Nick's Chocolate wafereita päälle ja yksinkertainen herkku on valmis.

proteiinibrownie
proteiinibrownie

Proteiinibrownie jäätelöllä

12 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

Brownie

  • 4 dl banaania soseutettuna (noin 3-4 keskikokoista banaania)
  • 2 dl maapähkinävoita
  • 1 dl kaakaota
  • (½ dl fariinisokeria)
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 3 kpl Nick's Peanuts n' Fudge tai Brownie Crisp patukoita (tai muita Nicks-patukoita)

Tarjoiluun

  • Nick's jäätelöitä

Ohjeet

Brownie

Kuumenna uuni 175 ℃. Soseuta banaanit ja mittaa sose kulhoon. Lämmitä maapähkinävoi juoksevaksi ja sekoita banaanin kanssa. Siivilöi joukkoon kaakao. Lisää fariinisokeri ja vanilja. Sekoita tasaiseksi ja levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 20 x 25 cm). Pilko Nick's-suklaapatukat ja ripottele palat brownien pinnalle. Paista noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi. Tarjoile brownie Nick's jäätelön kanssa.

Yhteistyössä

Nick's

Kategoriat

Piirakat Yhteistyö

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia