Pehmeä persikka-murukakku

28. 06. 2016
Muutama ylikypsä persikka ja kova makeannälkä innoittivat tekemään tätä herkullisen kesäistä murupaistos-kakkua. Ihanan helppoon kakkuun sopivat persikoiden lisäksi myös muut sesongissa olevat kivihedelmät.

Lomapäivien kahvihetkiin on ihana leipoa jotain hyvää. Kotimaisten marjojen parasta satokautta odotellessa on ihana huomata myös monien hedelmien olevan sesongissa. Ihanat persikat, luumut, nektariinit ja aprikoosit helpottavat pahimpaan hätään. Leivonnaisten lisäksi hedelmistä saa ihania smoothie-juomia, joihin palailen myöhemmin. Tällä kertaa pitäydytään kuitenkin turvallisesti leivonnaisissa.

Persikka-murukakku

12-15 palaa / 30-60 min / helppo

Pohja

  • 150 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl luontaista vaniljasokeria
  • 1½  dl maitoa
  • 5-6 suurta persikkaa
  • 3 luumua

Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon voisula. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri yhteen ja lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20x 30 cm).

Pese ja paloittele (+halutessasi kuori) hedelmät. Levitä hedelmän palat taikinan päälle. Valmista murupäällinen.

Murupäällinen

  • 75 g voita
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl fariinisokeria

Nypi murupäällistä varten kylmä voi, sokeri, jauhot ja kaurahiutaleet murumaiseksi seokseksi. Kaada muruseos piirakan päälle. Paista piirasta noin 30-40 minuuttia tai kunnes piirakkaan painettuun testitikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa.

Tarjoa piiras lämpimänä tai jäähtyneenä jäätelön kanssa. Kakku on toki loistavaaa ihan sellaisenaankin ja aivan ihanaa tarjoiltuna myös seuraavana päivänä.

Kategoriat

Piirakat

Kommentit(1)

  

Samankaltaisia kirjoituksia