Pähkinäinen hedelmäleipä

22. 06. 2011
Erilaiset leipäkokeilut jatkuvat. Myslileivät, joissa on erilaisia hedelmiä ja pähkinöitä kuuluvat suosikkeihini. Kuivatut hedelmät antavat ihanaa makeutta ja mehevyyttä leipätaikinaan ja pähkinät rouskahtelevat mukavasti pehmeän leivän seassa. Leivoin taikinasta vain yhden jättileivän, mutta jatkossa ajattelin jakaa sen kuitenkin kahteen osaan, tätä kun tulee varmasti leivottua joskus toistekin.

Pähkinäinen hedelmäleipä

5 dl vettä

1 rkl siirappia

1/2 tl suolaa

1 ps kuivahiivaa

~7 dl vehnäjauhoja

2 dl pähkinäsekoitusta

1/2 dl rusinoita

1/2 dl kuivattuja aprikooseja palasina

2 rkl öljyä

Lisää lämpimään veteen siirappi ja suola. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää nesteeseen. Sekoita joukkoon pähkinät ja hedelmät. Vaivaa taikinaa ja lisää vehnäjauhoja vähitellen. Kun taikina alkaa irrota kulhon reunoista lisää öljy ja vaivaa vielä hetki. Anna kohota vähintään 30 minuuttia. Leivo taikinasta kaksi leipää ja paista 225*c noin 20 minuuttia.

Kategoriat

Leivät

Avainsanat

aprikoosi leipä mysli pähkinät rusina

Kommentit(2)

  

Samankaltaisia kirjoituksia