Suklaaleipä

16. 11. 2014
Tumma suklaa antaa mahtavan lisän tavalliseen hiivaleipään. Tätä voi hyvin mielin nauttia aamupalana tai kahvihetken herkkuna.

suklaaleipä

Viime viikon Koko Suomi leipoo- kisastudioon oli keksittävä jotain herkkua, joka täyttäisi myös vatsan. Meillä on leivottu viime aikoina niin paljon, että välillä mietin kasvaako lapset pelkällä pullalla. No molemmat on onneksi perushyviä syöjiä ja lähes kaikki ruuat kelpaavat. Kuitenkin monena päivänä viikossa tulee leivottua jotain kahvin seuraksi ja tottakai lapset näitä herkkuja kärkkyvät. Varsinkin torstaisin meillä odotetaan kisastudioon vieraita ja silloin iltapala tuppaa vaihtumaan johonkin vähemmän terveelliseen. Viime viikolla ohjelmaa katsottiin ihan vaan oman perheen voimin, mutta jotain hyvää lapset kuitenkin odottelivat. Päätin sitten tehdä leipää, mutta joku juttu siinä piti olla. Niinpä kaivelin kaappeja ja törmäsin tummaan suklaalevyyn. Paloittelin levyn ja vaivasin sen leipätaikinaan. Tästä leivästähän tulikin sitten oikea hitti. Eihän se nyt mitään superfoodia ole, mutta silloin tällöin on kiva lisätä perusleipäänkin vähän glamouria.

suklaaleipä3suklaaleipä2

 

Suklaaleipä

  • 5 dl vettä
  • 2 rkl hunajaa
  • 40 g hiivaa
  • 1,5 tl suolaa
  • 12 dl hiivaleipävehnäjauhoja
  • 1/2 dl öljyä
  • 150 g hyvää tummaa suklaata

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja ja suola. Vaivaa joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi öljy. Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Vaivaa joukkoon rouhittu suklaa ja jaa taikina kahteen voideltuun leipävuokaan. Ripottele päälle hieman jauhoja. Anna kohota vielä liinan alla noin 30 minuuttia.

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita leivät uunin alatasolle ja heitä uunin pohjalle mukillinen vettä. Sulje luukku nopeasti jotteivat höyryt karkaa, ne auttavat rapean kuoren syntymisessä. Madalla uunin lämpötila 220 asteeseen ja paista leivät kypsiksi (noin 30 minuuttia tai kunnes pohjaan koputettaessa kuuluu kumea ääni).

Kategoriat

Leivät Muut

Kommentit(4)

  

Samankaltaisia kirjoituksia