Omena-toscapiirakka
12 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 50 g voita
- 2 munaa
- 1½ dl sokeria
- 1 rkl luontaista vaniljasokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
- 1 dl kuohukermaa
- 3 keskikokoista omenaa
Kuorrute
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 rkl kuohukermaa
- 100 g mantelilastuja
Ohjeet
Pohja
Voitele ja jauhota syvä piirakkavuoka (halk. noin 22 cm). Sulata voi ja jätä odottamaan. Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita joukkoon voisula. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja kääntele taikinaan. Lisää lopuksi kuohukerma. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan ja pilko päälle omenat. Paista 200°c:ssa noin 20-25 minuuttia. Piiraan paistuessa valmista toscakuorrute.
Kuorrute
Mittaa kuorrutteen ainekset kattilaan. Kuumenna ja anna kiehua välillä sekoittaen, kunnes seos sakenee hieman. Levitä kuorrutus pohjan päälle ja paista 250°c:ssa, kunnes pinta on saanut kauniin värin (n. 5-10 minuuttia. Älä jätä piirakkaa vahtimatta, sillä kuorrute palaa paiston loppuvaiheessa nopeasti).
Olen leiponut tätä MONTA kertaa ja piirakkaa on TODELLA hyvää. Kaikille vieraille on maistunut niin hyvin, että menekki on ollut aina odotettua suurempi. Käytän vihreitä kirpeitä omenia ja niiden päälle laitan hiukan kanelia.
Aivan ihana kuulla, kiitos!
Tosi hyvä tuli,tupla annoksena tein!
Aivan ihana kuulla, kiitos kommentistasi!
Aivan ihanaa !❤
Kiitos tt!