Saksalainen neilikka-klementiinijuustokakku
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 300 g Digestiveä
- 2 rkl fariinisokeria
- 100 g voita
- ¼ tl neilikkaa
Täyte
- ¾ dl fariinisokeria
- 1 dl vehnäjauhoa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl neilikkaa
- ½ dl maitoa
- 3 munaa
- 500 g maitorahkaa
- 2 klementiinin kuori
- 1 klementiinin mehu
- 1½ dl kuohukermaa
- ripaus suolaa
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 1 dl sokeria
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 160 ℃:seen. Vuoraa noin 20 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit, sekoita joukkoon fariinisokeri ja neilikka. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (tämä onnistuu parhaiten käyttämällä apuna suorareunaista juomalasia). Paista pohjaa noin 8-10 minuuttia.
Täyte
Sekoita fariinisokeri, vehnäjauho, vaniljasokeri, neilikka ja maito yhteen. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihin. Sekoita keltuaiset, rahka ja kerma maitoseokseen. Pese klementiinit huolella ja raasta kuori ohuelti rahkatäytteeseen. Purista täytteeseen myös yhden klementtinin mehu. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää puolet sokerista ja jatka vatkaamista hetki. Lisää loput ja vatkaa, kunnes sokerikiteet ovat sulaneet ja vaahto on paksua ja kiiltävää. Vatkaa joukkoon maissitärkkelys. Kääntele vaahto kolmessa osassa rahkatäytteeseen.
Kaada täyte pohjan päälle ja kypsennä uunissa 15 minuuttia. Ota kakku uunista ja kierrä veitsellä noin 1 cm:n päästä reunasta (tämä ehkäisee kakun repeämästä paiston loppuvaiheessa). Jatka paistamista vielä 40 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kakun jäähtyä jälkilämmössä vielä 20 minuuttia. Jäähdytä kakkua mieluiten seuraavaan päivään.
Kommentit(0)