Iidan helpot fudget kahdella tapaa

Iidan helpot fudget kahdella tapaa

20. 12. 2021
Helpot fudget syntyvät suklaasta ja kondensoidusta maidosta. Makunsa fudget saavat salmiakista ja kahvista.

Tästä jaksosta olisi kirjoiteltavaa enemmänkin, mutta nyt menen nukkumaan ja palaan huomenna kertomaan lisää. Reseptit halusin kuitenkin laittaa jo tänään.

mokkapalafudge
salmiakkifudge

Salmiakkifudge

40 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

  • 1 tlk kondensoitua maitoa
  • 500 g valkosuklaata
  • 150 g turkinpippureita rouhittuna
  • salmiakkiströsseleitä tai apteekinsalmiakki karkkeja

Ohjeet

Vuoraa noin 20 x 25 cm suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla.

Paloittele valkosuklaa vesihauteessa olevaan kulhoon. Kaada päälle kondensoitu maito ja sulata kevyesti sekoitellen. Kun seos on sulanut tasaiseksi, ota kulho pois vesihauteesta ja sekoita joukkoon turkinpippurirouhe. Levitä massa esivalmisteltuun vuokaan. 

Koristele salmiakkiströsseleillä tai -karkeilla. Anna kovettua kylmässä ja leikkaa jähmettyneenä paloiksi.

Mokkapalafudge

40 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

  • 3–4 tl pikakahvirouhetta
  • 1 rkl vettä
  • 1 tlk kondensoitua maitoa
  • 500 g maitosuklaata
  • värikkäitä strösseleitä (Dr.Oetker sprinkles mix)
  • kahvipapumakeisia

Ohjeet

Vuoraa noin 20 x 25 cm suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla.

Liuota kahvirouhe lusikalliseen kuumaa vettä. Paloittele maitosuklaa vesihauteessa olevaan kulhoon. Kaada päälle kondensoitu maito sekä kahvi ja sulata kevyesti sekoitellen. Kun seos on sulanut tasaiseksi, ota kulho pois vesihauteesta. Levitä massa esivalmisteltuun vuokaan. 

Koristele strösseleillä ja makeisilla. Anna kovettua kylmässä ja leikkaa jähmettyneenä paloiksi.

Kategoriat

Joulu Makeiset

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia