Mustikkajuustokakku-blondie

Mustikkajuustokakku-blondie

25. 07. 2022
Mustikkapiirakka tuunattiin uuteen muotoon blondie-pohjalla, mustikkatäytekekseillä ja juustokakkutäytteellä. Ihanan överi herkku on marjastajan paras palkka.

Kaupallinen yhteistyö Kantolan kanssa.

Mustikat kypsyvät jo kovaa vauhtia ja silti kesän ensimmäinen mustikkaherkku oli vielä leipomatta. Tilanne piti korjata mitä pikimmiten. Lomaillessa on tullut leivottua todella vähän, joten nyt oli syytä mennä sitten sopivasti yli.

Tähän leivonnaiseen piti yhdistää kesän kaikki leipomatta jääneet herkut. Tarjolla siis yhdessä leivonnaisessa keksiä, blondieta, juustokakkua, mustikkapiirakkaa ja murupaistosta. Ja kaikki niin ihanan helposti, ettei hellan edessä tarvinnut silti hikoilla tunti kaupalla.

Myös perheestä huomasi, ettei vähään aikaan ollut kotona leijallut leivonnaisten tuoksua. Jokainen kävi vuorollaan keittiössä kyselemässä, milloin on valmista? Ja ne pöyristyneet katseet, kun herkku viimein tuli uunista ja sanoin, että sen on vielä saatava vetäytyä iltaan asti. Onneksi odotellessa sai sentään herkutella Ballerina-kekseillä, nuo mustikat ovat aivan yhtä ihania, kuin vadelmaversiot.

Oikeastaan koko piirakka sai ideansa Mustikka-Ballerinoista. Rakastan brownieherkkuja, joihin on piilotettu sattumaksi keksejä ja mietin, miksei se toimisi myös mustikkapiirakassa. Ja mikä parempi yllätys mustikkapiirakkaan olisikaan, kuin mustikkakeksit? Keksit antavat pohjaan ihanasti rakennetta ja tuo hyytelö keksin keskellä on blondiessa herkullinen yllätys. Viimeistelyksi blondieen tein laiskurin murupäälllisen eli ripottelin pinnalle murusteltuja kaurakeksejä. Toimi erinomaisesti.

Tätä blondieta kehuttiin meillä kilpaa ja se katosi kuin kuumille kiville. Ja makeannälkäkin tulee tyydytettyä kohtuullisen pienellä palalla. Nyt täytyy testata seuraavaksi vadelmaversio.

mustikkajuustokakku-blondie
mustikkajuustokakku-blondie

Mustikka-juustokakkublondie

15 annosta / 30 - 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 1 pkt Ballerina Mustikka -täytekeksejä
  • 200 g voita
  • 2 dl fariinisokeri
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa (tai 2 tl vaniljasokeria)
  • 2 munaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 kananmuna
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa (tai 2 tl vaniljasokeria)
  • 3 dl mustikoita
  • noin 8 kpl Kantolan kaurakeksejä
  • 2 rkl raesokeria

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Aseta keksit tasaisesti vuoan pohjalle.

Sulata voi ja sekoita joukkoon sokerit sekä vanilja. Vatkaa munat kevyesti joukkoon. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe ja kääntele taikinaan. Levitä taikina keksien päälle.

Täyte

Sekoita täytettä varten tuorejuusto, kananmuna, sokeri ja vanilja. Lusikoi täyte pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mustikat, kaurakeksimuru ja raesokeria ja paista noin 30 minuuttia. Jäähdytä ennen tarjoilua.

mustikkajuustokakku-blondie
mustikka-juustokakkublondie

yhteistyössä

Kategoriat

Piirakat Yhteistyö

Avainsanat

blondie brownie mustikka

Kommentit(4)

  
  • Emmi sanoo:

    Tein tätä juuri…voi luoja miten hyvää❤parempaa kuin mikään mustikkapiirakka ikinä

  • Momo sanoo:

    Testasin viikonloppuna tätä superherkullisen kuuloista ohjetta, ja tästä tuli välittömästi meidän talouden uusi suosikki!

    Lähikaupassa ei sattunut olemaan juuri näitä keksejä, joten käytin pohjassa suosikkejani Lotus Biscoff -täytekeksejä, ja nekin sopivat mainiosti tuoden pohjaan hieman karamellisen maun!

    Kiitos paljon taas ihanasta ohjeesta, tulee varmuudella tehtyä tätä heti kun saan käsiini lisää mustikoita!

Samankaltaisia kirjoituksia