Mustikka-juustokakkublondie
15 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 1 pkt Ballerina Mustikka -täytekeksejä
- 200 g voita
- 2 dl fariinisokeri
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljatahnaa (tai 2 tl vaniljasokeria)
- 2 munaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 kananmuna
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljatahnaa (tai 2 tl vaniljasokeria)
- 3 dl mustikoita
- noin 8 kpl Kantolan kaurakeksejä
- 2 rkl raesokeria
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Aseta keksit tasaisesti vuoan pohjalle.
Sulata voi ja sekoita joukkoon sokerit sekä vanilja. Vatkaa munat kevyesti joukkoon. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe ja kääntele taikinaan. Levitä taikina keksien päälle.
Täyte
Sekoita täytettä varten tuorejuusto, kananmuna, sokeri ja vanilja. Lusikoi täyte pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mustikat, kaurakeksimuru ja raesokeria ja paista noin 30 minuuttia. Jäähdytä ennen tarjoilua.
Tein tätä juuri…voi luoja miten hyvää❤parempaa kuin mikään mustikkapiirakka ikinä
Voi miten ihana kuulla, kiitos!
Testasin viikonloppuna tätä superherkullisen kuuloista ohjetta, ja tästä tuli välittömästi meidän talouden uusi suosikki!
Lähikaupassa ei sattunut olemaan juuri näitä keksejä, joten käytin pohjassa suosikkejani Lotus Biscoff -täytekeksejä, ja nekin sopivat mainiosti tuoden pohjaan hieman karamellisen maun!
Kiitos paljon taas ihanasta ohjeesta, tulee varmuudella tehtyä tätä heti kun saan käsiini lisää mustikoita!
Voi miten ihana kuulla, kiitos!