Monsterimuffinit

23. 04. 2019
Värikkäät monsterimuffinit saavat niin lasten, kuin aikustenkin suun hymyyn. Hupaisat muffinit ovat myös suussasulavan herkullisia.

Vappu lähestyy, joten juuri pääsiäisestä selvinneenä voi suoraan jatkaa leipomista. Perinteisten munkki-, donitsi- ja churroreseptien lisäksi vappuun kuuluu ehdottomasti värikkäät leivonnaiset. Mieli pursuaa ideoita ja toivottavasti ehdin toteuttaa niistä edes osan. Nämä herkut ehdin tehdä jo aiemmin Dr Oetkerin uusimpaan Leivotaan-lehden mainokseen.

Testailin Oetkerin uutuustuotteita, joista hassut sokerisilmät saivat hymyilemään niin, että päätin lähteä kehittelemään vappuherkkua (joka tosin sopii mihin vain tilanteeseen) niiden ympärille. Leivonnan ei tarvitse olla muutenkaan liian vakavaa, mutta etenkin vappupöytään kaivataan pirteitä värejä ja hauskoja leivonnaisia. Halusin kuitenkin, ettei leivonnaiset rakennu pelkän hauskan ulkokuoren varaan, joten pohjan täytyi olla jotain todella herkullista. Niinpä valitsinkin superihanan, mehevän, suklaisen ja kaikista herkullisimman yhdistelmän muffinipohjaan; nimittäin BROOKIEN.

Brookie on yhdistelmä mehevää brownieta ja rapeaa cookieta, joten se sopii loistavasti näihin muffinineihin, jotka ainakin minulla tuovat mieleen Seesamitien cookie monsterin.

Monsterimuffinit

12 annosta / 30 - 60 min / keskitaso

Ainesosat

Browniepohja

  • 100 g voita
  • 100 g Dr Oetker dark chocolate chips
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • ½ dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Keksitaikina

  • 100 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g Dr Oetker tummia suklaahippuja

Kuorrute

  • 300 g voita
  • 5 dl tomusokeria
  • 2 tl Dr Oetker vanilja-aromia
  • Dr Oetker geelivärejä (punaista, sinistä, vihreää ja keltaista)
  • Dr Oetker Sugar eyes koristekuvioita

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 175 °C:seen. Aseta paperiset muffinivuoat muffinipellille.  Aloita browniepohjan valmistaminen sulattamalla suklaa ja voi. Vaahdota kananmunat ja sokerit kevyesti vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos munavaahtoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja yhdistä taikinaksi.

Sekoita keksitaikinaa varten huoneenlämpöinen voi, sokerit ja kananmuna yhteen. Sekoita leivinjauhe ja suklaahiput vehnäjauhoihin ja yhdistä taikinaksi.

Jaa brownietaikina muffinivuokiin. Ota keksitaikinasta palloja ja upota ne browniepohjiin. Paista noin 20 minuuttia. Jäähdytä muffinit ennen kuorruttamista.

Koristelu

Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vanilja. Jatka vatkaamista vielä muutama minuutti. Jaa kuorrute neljään osaan. Värjää osat eri väreillä ja siirrä ruoho- tai tähtityllilla varustettuihin pursotinpusseihin. Pursota kuorrutetta muffineille ja viimeistele koristesilmillä.

Yhteistyössä:

Kategoriat

Kuppikakut Yhteistyö

Kommentit(0)

Samankaltaisia kirjoituksia