Mokkapalamutakakku

Mokkapalamutakakku

22. 10. 2024
Perinteinen mutakakku yhdistyy mokkapaloihin ja tuloksena on ihana kokonaisuus. Mokkapalakuorrutetta, kahvivaahtoa ja pehmeää mutakakkua, täydellistä.
mokkapalamutakakku
mokkapalamutakakku

Mokkapalamutakakku

12 annosta / 30 - 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 150 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 3 munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ¾ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 2 tl pikakahvijauhetta
  • 1 tl kuumaa vettä
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • ¾ dl tomusokeria

Kuorrute

  • 2 dl tomusokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 rkl sulatettua voita
  • 1-1½ rkl vahvaa kahvia
  • Strösseleitä

Ohjeet

Pohja

Sulata voi ja suklaa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos vaahtoon. Kääntele jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, munavaahtoon ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (halk. 20 cm). Paista 15 minuuttia 200 ℃:ssa. Jäähdytä.

Täyte

Mittaa pikakahvi ja kuuma vesi kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää kaikki kahvivaahdon ainekset ja vatkaa paksuksi, sileäksi vaahdoksi. Levitä vaahto jäähdytetyn mutakakun päälle ja laita kakku 30 minuutiksi pakastimeen (tämä helpottaa kuorrutteen levittämistä).

Kuorrute

Mittaa kuorrutteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa kahvia, jotta saat paksuhkon, mutta valuvan seoksen. Levitä seos jäähdytetyn mutakakun ja kahvivaahdon päälle. Viimeistele strösseleillä.

Kommentit(36)

  
  • Kakkuhai sanoo:

    Laitoin kakun pakastimeen puoleksi tunniksi, mutta kahvivaahto ei ehtinyt asettumaan vaan oli liian löysää siinä vaiheessa kun mokkapalakuorrute oli tarkoitus lisätä.Tämä siitä huolimatta, että en edes käyttänyt koko vaahtomäärää sillä silmämääräisesti epäilin sitä olevan liikaa.

    Kahvivaahto ja kuorrute pääsivät kuorrutteen levitysvaiheessa sekoittumaan keskenään, sillä kahvivaahto oli löysää. Maku oli silti hyvä,mutta kakun ulkoasu ei ihan edustuskelpoinen. Voisiko olla, että kahvivaahdon tulisi asettua pakastimessa jopa mielellään yön yli?

    • Hei Kakkuhai! Kahvivaahdon ei tarvitse asettua erikseen. Se pitää vain vatkausvaiheessa olla riittävän paksua, eli tässä on ehkä vain vatkattu liian vähän. Joskus tuorejuuston koostumus voi myös vaikuttaa vaahdon kovuuteen, ainakaan kevyttuorejuustolla vaahtojen koostumus jää löysemmäksi.

  • Henna sanoo:

    Kiitos reseptistä 🙂
    Oli hyvää, niin makeaa että pienet palat riitti hyvin.
    Minulla oli valmis mutakakku, joka luultavasti pienempi kuin ohjeessa oleva. Luulin että minulla oli tavallista tomusokeria, mutta eipä ollutkaan joten jouduin käyttämään kaakaotomusokeria tilalta kun sellainen löytyi kaapista, mutta ei se minusta pahentanut makua. Samoin käytin maustamattoman tuorejuuston sijaan valmista vaniljarahkaa, tämä luultavasti hieman pehmensi voimakasta kahvin makua. Tein myös kuorrutetta ensin puolikkaan verran, mutta jouduin hieman lisää tekemään että riitti päälle.

    • Kaakaotomusokeri varmasti toimii myös kivasti. Vaniljarahkakin varmasti maistuu täytteessä hyvältä, vaikka tekee siitä hieman pehmeämmän rakenteeltaan. Kuorrutetta tosiaan tuo koko määrä pienempäänkin kakkuun, vaikka täytettä riittää hieman vähempi.

  • Marko sanoo:

    Moi!

    Olikin jo kysytty, että voiko jauheen korvata suodatinkahvilla, mutta kävisikö vahva espresso?

    Pikakahvia kun ei tule muuten käytettyä.

    • Vahva espresso käy kyllä, mutta lopputulos ei ole aivan yhtä voimakkaasti kahvin makuinen, kuin pikakahvilla. Espresso kannattaa lisätä vasta vaahdotettuun lopputulokseen, jos käytät suuremman määrän, kuin ohjeessa. Vaahto jää hieman pehmeämmäksi myös.

  • Jade sanoo:

    Mullakaan ei paistoaika riittänyt , paistoin 35 min niin tuli juuri sopiva

    • Mutakakun paistoaika voi vaihdella paljonkin taikinan koostumuksen ja uunin mukaan. Jos taikina on sekoituksen aikana lässähtänyt vähän, se vaati pidempää paistoa. Ja tietenkin oma mieltymys on se, mikä tässä eniten ratkaiseen. Itse jätän kunnolla löysäksi ja jäähdytän kakun jääkaappikylmäksi, jolloin se asettuu, mutta pysyy silti herkullisen mutaisena.

  • Maria sanoo:

    Minulla ei onnistunut tuo kahvivaahto, vaikka tein sen mielestäni ohjeen mukaan. Tuli liian löysä vaahto, joka valuu kakun reunoja pitkin alas. Mietin, missä meni vikaan.

    • Jo käytit kaikkia aineksia ohjeen mukaisen määrän (et esim. lisännyt enemmän vettä) massaa on vain vatkattu liian vähän. Massa paksunee vatkattaessa, joten kannattaa vatkata se kunnolla napakaksi.

  • Emma sanoo:

    Hei mietin että voisiko pikakahvin korvata esim kaakaolla? Lapset kun ei kahvin mausta perusta. Tai onko muita ideoita miten tuon kahvivaahdon voisi tehdä ilman kahvia ?

    • Voit toki jättää kahvin pois ja korvata sen vaikka kaakaolla. huomaa tosiaan, että leivontakaakao kannattaa myös liuottaa pieneen määrään kuumaa vettä, että se leviää vaahtoon tasaisesti. Vaihtoehtoisesti voit käyttää vaikka ihan sulatettua suklaata (sekoita pehmeään vaahtoon) tai vaikka pakkaskuivattua marjajauhetta (oma suosikkini on vadelma).

  • Hanna sanoo:

    Olipa hyvää! Käytin pohjana valmista ja varmaan ohjetta pienempää mutakakkua,jolloin täytettä tuli paksu kerros päälle. Kaikki meni ja olisi mennyt enemmänkin!
    …saisikohan tästä ideoitua minttusuklaaversionkin..

    • Ihana kuulla Hanna! Minttusuklaaversio olisi kyllä ihan täydellinen, merkkaan tuon muistiin ja pitääpä käydä hommiin <3

  • Riikka sanoo:

    Hei,minkälaista vuokaa käytit? Ja oliko uuni kiertoilmalla? Itselläni oli irtopohjavuoka ja tasalämpö. Pohja jäi todella mutaiseksi,eli olisi pitänyt paistaa kauemmin.

    • Hei Riikka! Käytän irtopohjavuokaa ja tasalämpöä. Paistoaika on kuitenkin ohjeellinen ja olisi tärkeää tarkkailla tuota, että pohja on kohonnut ja reunat hieman asettuneet. Mutakakun kannattaa antaa jäähtyä kunnolla, jolloin se asettuu, mutta säilyttää kuitenkin herkullisen mehevyytensä.

  • Kati sanoo:

    Testasin reseptiä ja tein jopa vähän isompaan vuokaan, niin tuota täytettä jäi puolet yli. Kuinka paksu kerros sitä olisi tatkoitus laittaa?

    • Tässä täytettä tulee todella reilu kerros, toki jos omaan makuun kaipaa vähemmän, niin voi tehdä vaikka puolikkaan annoksen

  • Laura sanoo:

    Hei! Kakku näyttää herkulliselta!:) menee testiin. Voiko kakun pakastaa?

    • Heippa ja kiitos! En suosittele kuorrutteen pakastamista, koska se on ehdottomasti parasta tuoreena. Mutakakku pohjan voit sen sijaan pakastaa oikein hyvin.

  • Tiina sanoo:

    Pitäisikö käyttää espressopikakahvijauhetta vai käykö Nescafen tumma paahto -pikakahvi?

    • Oikein hyvin käy ihan se Nescafen tumma paahto -pikakahvi tai mikä muu tahansa merkki, ei tarvitse olla espressojauhe.

  • Pegasus sanoo:

    Moikka! Miten resptiä pitää muuttaa, jos vuoan koko on 24 cm?

    • Hei! Voit tehdä mutakakun hieman suurempana, mutta täytettä on sen verran reilusti, että se varmasti riittää hyvin tuohon suurempaankin vuokaan.

  • Piia sanoo:

    Todella herkullisen näköinen luomus, täytyy tehdä isänpäiväksi

  • Niina sanoo:

    Vuoan koko?

  • Teya sanoo:

    Ai että tämä näyttää hyvältä!

  • Johanna sanoo:

    Eikö kermaa tarvitse vatkata erikseen vaahdoksi?

  • Vilma sanoo:

    Mahtavan kuuloinen resepti! Menee testiin, ehdottomasti.
    Mietin, että eikö tavallista suodatinkahvia voi käyttää pikakahvijauheen ja kuuman veden sijasta?

    • Periaatteessa voi, mutta vaikka keittäisi todella vahvaa kahvia, siitä ei saa yhtä vahvaa, kuin tuo pikakahvi ja maku jää hieman laimeammaksi. Kahvin määrää ei voi merkittävästi lisätä, sillä silloin vaahdosta tulee liian löysä.

  • Päivi sanoo:

    Näyttää hyvältä! Minkä kokoiseen vuokaan tämä olisi hyvä tehdä?

Samankaltaisia kirjoituksia