Mokkapalamutakakku
12 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 150 g tummaa suklaata
- 150 g voita
- 3 munaa
- 1½ dl sokeria
- 1½ dl vehnäjauhoja
- ¾ tl leivinjauhetta
Täyte
- 2 tl pikakahvijauhetta
- 1 tl kuumaa vettä
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- ¾ dl tomusokeria
Kuorrute
- 2 dl tomusokeria
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 1 rkl sulatettua voita
- 1-1½ rkl vahvaa kahvia
- Strösseleitä
Ohjeet
Pohja
Sulata voi ja suklaa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos vaahtoon. Kääntele jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, munavaahtoon ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (halk. 20 cm). Paista 15 minuuttia 200 ℃:ssa. Jäähdytä.
Täyte
Mittaa pikakahvi ja kuuma vesi kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää kaikki kahvivaahdon ainekset ja vatkaa paksuksi, sileäksi vaahdoksi. Levitä vaahto jäähdytetyn mutakakun päälle ja laita kakku 30 minuutiksi pakastimeen (tämä helpottaa kuorrutteen levittämistä).
Kuorrute
Mittaa kuorrutteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa kahvia, jotta saat paksuhkon, mutta valuvan seoksen. Levitä seos jäähdytetyn mutakakun ja kahvivaahdon päälle. Viimeistele strösseleillä.
Vuoan koko?
Hei Niina! Vuoan koko lukee tuossa pohjan teko ohjeessa, eli 20 cm.
Ai että tämä näyttää hyvältä!
Voi kiitos Teya!
Eikö kermaa tarvitse vatkata erikseen vaahdoksi?
Ei tarvitse, nämä vaahtoutuvat oikein hyvin yhdessä.
Mahtavan kuuloinen resepti! Menee testiin, ehdottomasti.
Mietin, että eikö tavallista suodatinkahvia voi käyttää pikakahvijauheen ja kuuman veden sijasta?
Periaatteessa voi, mutta vaikka keittäisi todella vahvaa kahvia, siitä ei saa yhtä vahvaa, kuin tuo pikakahvi ja maku jää hieman laimeammaksi. Kahvin määrää ei voi merkittävästi lisätä, sillä silloin vaahdosta tulee liian löysä.
Näyttää hyvältä! Minkä kokoiseen vuokaan tämä olisi hyvä tehdä?
Hei Päivi! Vuoan koko lukee tuossa pohjan valmistusohjeessa, eli 20 cm.