Mokkapalamutakakku

Mokkapalamutakakku

22. 10. 2024
Perinteinen mutakakku yhdistyy mokkapaloihin ja tuloksena on ihana kokonaisuus. Mokkapalakuorrutetta, kahvivaahtoa ja pehmeää mutakakkua, täydellistä.
mokkapalamutakakku
mokkapalamutakakku

Mokkapalamutakakku

12 annosta / 30 - 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 150 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 3 munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ¾ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 2 tl pikakahvijauhetta
  • 1 tl kuumaa vettä
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • ¾ dl tomusokeria

Kuorrute

  • 2 dl tomusokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 rkl sulatettua voita
  • 1-1½ rkl vahvaa kahvia
  • Strösseleitä

Ohjeet

Pohja

Sulata voi ja suklaa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos vaahtoon. Kääntele jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, munavaahtoon ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (halk. 20 cm). Paista 15 minuuttia 200 ℃:ssa. Jäähdytä.

Täyte

Mittaa pikakahvi ja kuuma vesi kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää kaikki kahvivaahdon ainekset ja vatkaa paksuksi, sileäksi vaahdoksi. Levitä vaahto jäähdytetyn mutakakun päälle ja laita kakku 30 minuutiksi pakastimeen (tämä helpottaa kuorrutteen levittämistä).

Kuorrute

Mittaa kuorrutteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa kahvia, jotta saat paksuhkon, mutta valuvan seoksen. Levitä seos jäähdytetyn mutakakun ja kahvivaahdon päälle. Viimeistele strösseleillä.

Kommentit(10)

  

Samankaltaisia kirjoituksia