Minttu-suklaakakkutikkarit

Minttu-suklaakakkutikkarit

17. 04. 2013
Ihastuin nyt cake popseihin ihan toden teolla, joten tein viikon lopuksi jo toisen erän. Siskontyttö tuli perjantai-illaksi kyläilemään ja leikkimään, joten pitihän jotain herkkua olla. Meidän pojalle maistui, mutta siskontyttö söi vaan marianne-rouheet ja suklaakuorrutteen. Minttu ei ollut ihan hänen herkkuaan. Ja näissä taisi minttu maistua todella paljon, minulla kun oli nenä niin tukossa etten oikein tuntenut sen makua.

Minttu-suklaakakkutikkarit (noin 20 kpl):

150 g suklaakakkua (käytin tästä ylijäänyttä kakkupohjaa)

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 tl piparminttuaromia

Kuorrute:

200 g tummaa suklaata

marianne crushia

Murenna suklaakakku kulhoon, sekoita joukkoon tuorejuusto ja piparminttuaromi. Laita massa pakkaseen noin 30 minuutiksi. Pyörittele massasta palloja ja laita ne leivinpaperin päälle. Sulata pari palaa suklaata ja kasta tikut suklaaseen ennen niiden painamista palloihin (tämä pitää pallot paikallaan tikun nokassa, kun ne kuorrutetaan ja käännetään ympäri). Laita tikkarit pakastimeen tunniksi, jolloin niiden kuorruttaminen on helpompaa.

Sulata suklaa mukissa, ota tikkarit pakastimesta ja dippaa ne suklaaseen. Pyörittele dippaamisen jälkeen marianne crushissa. Laita kakkutikkarit esimerkiksi sokerilla täytettyyn mukiin tai paina tikut styroksiin, jotta saat ne pysymään hyvin pystyssä. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa.

Kategoriat

Muut

Kommentit(3)

  
  • Irina sanoo:

    No niin varmaan tekisi, mutta viime aikoina on hieman alkanut opehuoneessa olla mutinaa, että aina on herkkuja tarjolla.
    Jos hieman antaa asian jäähtyä, niin maistuvat varmaan extrahyville. 😉

  • Irina sanoo:

    Kiitos Liisu, näistä todella herkullisisen kuuloisista kakkutikkari-ohjeista.
    Pitänee vapun seutuu yrittää niitä itsekin väsäillä. 🙂

    • Liisa sanoo:

      Heippa Irina! Eipä kestä, mut miksi odottaa vappuun asti? Varmaan tekis kuule kauppansa siellä opehuoneessakin 😀

Samankaltaisia kirjoituksia