Minttu-suklaakakkutikkarit (noin 20 kpl):
150 g suklaakakkua (käytin tästä ylijäänyttä kakkupohjaa)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl piparminttuaromia
Kuorrute:
200 g tummaa suklaata
marianne crushia
Murenna suklaakakku kulhoon, sekoita joukkoon tuorejuusto ja piparminttuaromi. Laita massa pakkaseen noin 30 minuutiksi. Pyörittele massasta palloja ja laita ne leivinpaperin päälle. Sulata pari palaa suklaata ja kasta tikut suklaaseen ennen niiden painamista palloihin (tämä pitää pallot paikallaan tikun nokassa, kun ne kuorrutetaan ja käännetään ympäri). Laita tikkarit pakastimeen tunniksi, jolloin niiden kuorruttaminen on helpompaa.
Sulata suklaa mukissa, ota tikkarit pakastimesta ja dippaa ne suklaaseen. Pyörittele dippaamisen jälkeen marianne crushissa. Laita kakkutikkarit esimerkiksi sokerilla täytettyyn mukiin tai paina tikut styroksiin, jotta saat ne pysymään hyvin pystyssä. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa.
No niin varmaan tekisi, mutta viime aikoina on hieman alkanut opehuoneessa olla mutinaa, että aina on herkkuja tarjolla.
Jos hieman antaa asian jäähtyä, niin maistuvat varmaan extrahyville. 😉
Kiitos Liisu, näistä todella herkullisisen kuuloisista kakkutikkari-ohjeista.
Pitänee vapun seutuu yrittää niitä itsekin väsäillä. 🙂
Heippa Irina! Eipä kestä, mut miksi odottaa vappuun asti? Varmaan tekis kuule kauppansa siellä opehuoneessakin 😀