Snickers-jäätelökakku

31. 05. 2016
Jäätelö kuuluu ehdottomasti kesään. Siispä nyt nautitaan suklaapatukatkin jäätelökakun muodossa.

 

Olen viime aikoina ihastunut suunnattomasti maapähkinävoihin. Sen täyteläisen pähkinäinen ja kevyesti suolainen maku taittaa sopivasti monien herkkujen makeutta. Pähkinävoi sopii mahtavasti niin leivontaan, ruoanlaittoon kuin nopeaan herkutteluunkin. Pähkinän suolaisuus on parhaimmillaan kinuskin tai toffeen kanssa ja yhdistelmä onkin hyvin tuttu jo yhdestä kaikkien aikojen myydyimmistä suklaapatukoista, nimittäin Snickersistä. Snickers kuuluu omiinkin suosikkeihin ja vaikka ostankin kaupasta yleensä mieluummin hyvän pullan kuin suklaapatukan, niin joskus on ihan pakko herkutella Snickersillä.

Nyt helteiden hemmotellessa varsinainen Snickers on vähän liikaa, eikä ajatus suklaisesta kakustakaan oikein houkuttele. Niinpä päätinkin lähteä tehtailemaan jäätelökakkua Snickerssin ja maapähkinävoin innoittamana.

Viime kesänä jyllännyt kolmeen aineen jäätelö toimii pohjana tähänkin ilman jäätelökonetta valmistuvaan herkkujäätelöön. Tosin maapähkinävoin rasvaisuuden vuoksi korvasin osan kermasta kevytmaidolla ja se tekikin jäätelöstä juuri sopivaa. Tätä jäätelöä olisi lusikoinut jo ilman kakkuakin suuren kulhollisen!

Halusin kakkuun browniepohjan, mutta sen suurempia ajattelematta laitoin pohjankin kakun kanssa pakastimeen. Tuloksena oli tietysti umpijäässä olevaa brownietaa. Hyvältä sekin maistui, mutta leikkaaminen ja paloitteleminen olivat erittäin hankalaa. Niinpä suosittelenkin pakastamaan jäätelön kahteen pyöreään vuokaan ilman pohjaa. Tällöin kakun voi kasata vasta tarjoiluvaiheessa nostamalla pakastamattomalle browniepohjalle jäätelökiekot. Jos haluaa pakastaa koko kakun, suosittelen browniepohjan sijasta käyttämään keksipohjaa, joka on jäisenäkin helpompi leikata.

Snickers-jäätelökakku

15 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Browniepohja

  • 100 g voita
  • 100 g tumaa suklaata
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 rkl luontaista vaniljasokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Vaihtoehtoisesti voit tehdä browniepohjan sijaan keksipohjan.

Keksipohja

  • 35o g Domino-keksejä
  • 100 g voita

Maapähkinäjäätelö

  • 5 dl kuohukermaa
  • 1 tlk kondensoitua maitoa
  • 1 rkl luontaista vaniljasokeria
  • 1 dl kevytmaitoa
  • 1 1/2 dl maapähkinävoita
  • 1/2 dl glukoosisiirappia

Lisäksi

  • Kinuskikastiketta
  • Suklaakastiketta
  • 2 dl suolapähkinöitä
  • 2 Snickers-patukkaa paloina

Ohjeet

Browniepohja

Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. noin 20 cm). Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sulata voi ja suklaa. Vatkaa kananmunat ja sokerit kevyesti vaahdoksi. Lisää joukkoon voi-suklaaseos. Sekoita jauhot ja leivinjauhe yhteen ja kääntele taikinaan.

Jaa taikina esivalmisteltuihin vuokiin ja paista noin 20 minuuttia tai kunnes taikinaan painettuun tikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna pohjien jäätyä kunnolla.

Vaihtoehtoisesti voit tehdä browniepohjan sijaan keksipohjan.

Keksipohja

Murskaa keksit hienoksi jauheeksi. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20-24 cm). Taputtele puolet keksimurskasta vuoan pohjalle. Valmista seuraavaksi jäätelö. Levitä puolet massasta keksipohjalle. Lisää kinuskia ja suklaakastiketta sekä pähkinöitä. Ripottele päälle loput keksimurskasta ja taputtele kevyesti. Lisää loput jäätelöstä, sekä kastikkeet, pähkinät ja snickers-palat. Pakasta kakkua vähintään viisi tuntia.

Maapähkinäjäätelö

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kaikki muut aineet yhteen. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma. Jaa massa kahteen irtopohjavuokaan ja pakasta vähintään viisi tuntia.

Kasaus ja koristelu

Kasaa kakku asettamalla ensimmäinen pohja tarjoiluvadille. Nosta päälle pakastimessa ollut jäätelökiekko. Leivtä päälle kinuski- ja suklaakastikkeita sekä pähkinöitä. Aseta seuraava broniepohja edellisen kerroksen päälle. Lisää jäätelö, kastikkeet, pähkinät ja snickers-palat.

Kategoriat

Jälkiruoat Muut Täytekakut

Avainsanat

jäätelö

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia