Mansikkalasagne

Mansikkalasagne

22. 06. 2022
Perinteisen mansikkakakun helpompi versio on suoraan vuokaan kasattava mansikkalasagne. Rapeat voileipäkeksit antavat kakulle rakennetta.

Toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Kantolan kanssa.

Mansikkakakku kotimaisista mansikoista kuuluu erottamattomasti juhannukseen. Tällä kertaa päätin kuitenkin oikoa hieman mutkia ja tehdä kakun suoraan vuokaan, jotta se olisi mahdollisimman helppo kuljettaa mukaan mökkijuhannuksen viettoon. Lasagnen tyyliin kasattu kakku syntyy helposti voileipäkekseistä, yksinkertaisesta täytteestä, kinuskista ja tietysti niistä mansikoista. Kakku on niin yksinkertainen, että sen valmistaa hyvin vaikka pienessä mökkikeittiössä.

Kakun pohjaksi sopisivat loistavasti myös esim. KultaMarie-keksit, jos haluaisit pohjaan makeutta ja pehmeyttä. Mariet imevät nestettä ja pehmenevät todella helposti leikattaviksi tai oikeastaa kakun voi helposti lusikoida vuoasta lautaselle. Itse halusin tällä kertaa kuitenkin kakkuun hieman enemmän rakennetta ja makean kinuskin vuoksi valitsin myös pohjan, joka ei ole makea, eli tein kakun Kantolan Cream-cracker voileipäkekseistä. Cream crackerit ovat muutenkin täydellistä juhannusruokaa ja erityisesti nuo rukiiset versiot ovat kuin tehtyjä kylmäsavulohen, marinoidun sipulin ja tillin kanssa tarjottavaksi (onneksi kakusta jäi keksejä yli).

Cream cracker pitää rakenteensa mukavasti ja antaa pohjalle vähän rapeutta. Kakku kannattaakin tehdä hieman etukäteen, jotta keksit ehtivät pehmetä paremmin leikattavaksi. Terävällä veitsellä leikkaaminen onnistuu hyvin. Ja jos haluat kakusta erityisen siistejä siivuja, voit puolittaa keksit jo kakun valmistusvaiheessa.

Ja helppoja juhannusherkkuja pohtiessa kannattaa muuten muistaa myös nämä pienet mansikkaleivokset.

voileipakeksit
mansikkalasagne

Mansikkalasagne

12 annosta / 30 - 60 min / helppo MU

Ainesosat

Pohja

Täyte

  • 4 dl vispikermaa
  • 200 g sitruunatuorejuustoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl sokeria
  • 2 dl kinuskikastiketta
  • 500 g kotimaisia mansikoita

 

Ohjeet

Vatkaa täytettä varten vispikerma paksuksi vaahdoksi. Pehmitä tuorejuusto ja sekoita joukkoon vanilja ja sokeri. Kääntele joukkoon kermavaahto. Paloittele hieman yli puolet mansikoista.

Mittaa lämmin kahvi lautaselle ja kasta siihen cream cracker-keksejä yksi kerrallaan. Aseta keksejä vuoan (koko noin 25 x 30 cm) pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Levitä päälle kolmasosa kermatäytteestä ja sitten puolet kinuskista. Ripottele kinuskin päälle puolet paloitelluista mansikoista.

Tee seuraava kerros ruiscrackereistä, kermatäytteestä, kinuskista ja mansikoista. Nosta päälle vielä kerros kostutettuja cream crackereita ja loput kermatäytteestä. Viimeistele kakku siivutetuilla mansikoilla. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa mielellään muutama tunti, jolloin keksit pehmenevät.

mansikkalasagne
Mansikkalasagne

Yhteistyössä

Kategoriat

Täytekakut Yhteistyö

Avainsanat

mansikka

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia