Mansikka-raparperikuppikakut
12 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 3 munaa
- 2 dl sokeria
- 100 g voita
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- ¾ dl maitoa
- 4 dl raparperia pieninä paloina (noin 3 raparperin vartta)
Täyte ja kuorrute
- 1 prk St.Dalfour Mansikka-raparperihilloa
- 250 g mascarponetuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 6 mansikkaa
Ohjeet
Pohjat
Aseta paperiset muffinivuoat muffinipellille. Sulata voi ja anna jäähtyä hetken. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada sulatettu voi munavaahtoon varovasti sekoittaen. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja siivilöi taikinaan. Lisää maito. Kääntele raparperinpalat taikinaan.
Jaa taikina vuokiin ja paista 175 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Jäähdytä hyvin ennen kuorruttamista.
Täyte ja kuorrute
Tee kuppikakkuihin pieni kuoppa ja täytä se hillolla.
Mittaa mascarpone, kerma ja sokerit kulhoon ja vatkaa todella paksuksi vaahdoksi. Lisää ½ dl hilloa ja sekoita tasaiseksi. Pursota vaahto pohjien päälle ja viimeistele mansikoilla.
Kommentit(0)