Maltaiset yön yli sämpylät
15 annosta / yli 60 min / erittäin helppo
Ainesosat
- 3 dl ruisjauhoja
- 7 dl vehnäjauhoja
- 2 dl Laihian Maltaan Mämmi- ja leipämaltaita
- 1 dl Laihian Maltaan Kaljamaltaita
- 1 tl kuivahiivaa
- 1½ tl suolaa
- 3 rkl siirappia
- noin 8–9 dl vettä
- 1 dl kuivattuja karpaloita
- 1 dl rusinoita
- 1 dl cashew-pähkinöitä
Ohjeet
Mittaa jauhot, maltaat, hiiva ja suolaa suureen kulhoon. Sekoita hyvin. Lisää siirappi ja 8 dl haaleaa vettä sekä karpalot, rusinat ja pähkinät. Sekoita tasaiseksi ja lisää tarvittaessa hieman vettä, jotta saat paksun, puuromaisen taikinan. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin yöksi.
Seuraavana aamuna kuumenna uuni 225 ℃:seen. Nostele taikinasta lusikalla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasakokoisia kasoja. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen halkaisemista.
Kommentit(0)