Luukku 23: Inkiväärikeksit

23. 12. 2016
Nämä ihanat keksit maistuvat herkullisilta teen kanssa. Mausteinen inkivääri lämmittää ihanasti, jos vaikka pakkastakin saataisiin lähipäivinä.

Inkiväärikeksit

36 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

  • 175 g voita
  • 2½ dl sokeria
  • 1 muna
  • ½ dl siirappia
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl soodaa
  • 2 tl inkivääriä
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl ruokokidesokeria

Ohjeet

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon siirappi. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, sooda, inkivääri ja suola yhteen ja lisää ne taikinaan. Peitä taikina kelmulla ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.

Pyöritä taikinasta palloja ja kierittele pallot ruokokidesokerissa. Jaa pallot leivinpaperilla vuoratuille uunipelleille tasaisin välein. Jätä hyvin tilaa pallojen väliin, koska keksit leviävät uunissa. Paista 175 asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia, tai kunnes keksien pinta on halkeillut ja ne ovat saaneet kullanruskean värin.

Kategoriat

Joulu Keksit

Kommentit(0)

Samankaltaisia kirjoituksia