Luukku 15: Karpalo-valkosuklaacookiet

16. 12. 2019
Mehevät, amerikkalaistyyliset cookiet saavat joulunmakua karpalosta ja valkosuklaasta.

Huhhuh, joulu lähestyy ja vauhtia riittää. Huomasin olevani joulukalenterista yhden päivän jäljessä enkä ole edes ihan varma milloin se pääsi tapahtumaan. Perjantaina olin siskon kanssa jouluostoksilla, joten sinä päivänä varmaan joulumieli valtasi ja unohdin täysin velvollisuudet.

Tänään kuitenkin joulukalenterissa tarjoillaan ah niin herkullisia, mutta silti helppoja cookieita. Näiden keksien salaisuus on kaurahiutaleet, jotka tekevät kekseistä herkullisen pehmeitä ja ihanasti leviäviä. Meillä nämä katoavat yleensä vauhdilla, mutta tavoitteena olisi saada muutama joulun herkkukoreihinkin. Nyt kun jouluun on enää viikko, voi jo hyvin valmistella koreihin erilaisia keksejä ja karkkeja. Itselläni tarkoituksena olisi tehdä ainakin näitä ihania hillosilmiä, rocky roadia ja pika fudgea sekä muutamaa muuta herkkua.

Tänään illalla mtv3:lla on muuten luvassa joulutunnelmaa, kun palaan muiden Koko Suomi leipoo voittajien kanssa kisatelttaan. Kannattaa siis kurkata jakso ja ehkä huomenna blogissakin on tarjolla jotain kisaan liittyvää.

Reseptini ja kuvat julkaistu aiemmin Leivotaan lehden Syysekstra 2018 -numerossa.

Karpalo-valkosuklaacookiet

18 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

  • 125 g voita
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 muna
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • hyppysellinen suolaa
  • 100 g valkosuklaahippuja
  • 150 g kuivattuja karpaloita

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 °C:seen.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola yhteen ja lisää taikinaan. Kääntele joukkoon suurin osa suklaahipuista ja karpaloista. Nostele taikinasta kasoja kahdelle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jätä hyvin tilaa kasojen väliin, koska cookiet leviävät uunissa. Ripottele päälle loput suklaahiput ja karpalot.

Paista cookieita noin 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä hetki pellillä ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään täysin.

Kategoriat

Joulu Keksit

Avainsanat

suklaa

Kommentit(2)

  • Kaura sanoo:

    Kiva jakso oli tuo. 🙂 Mukavaa joulunaikaa.

    • Liisa sanoo:

      Ihana, kiitos! Jakson tekeminenkin oli oikein mukavaa, vaikka olihan siinä taas omat haasteensa. Oikein mukavaa joulun aikaa myös sinulle.

Samankaltaisia kirjoituksia