Luukku 14: Omenaglögi

14. 12. 2016
Vaalea glögi tuo mukavaa vaihtelua perinteisen, punaisen glögin rinnalle. Omenamehuun pohjautuvaa glögijuomaa voit terästää halutessasi valkoviinillä.

omenajuoma

Vaalea glögi on mukavaa vaihtelua joulujuomiin. Glögin voi tehdä omenamehuun, jolloin se sopii kaikille, mutta halutessaan sen voi maustaa myös valkoviinillä. Meillä lapsetkin rakastavat glögiä, joten tein tästä koko perhelle sopivan version. Glögiä maustavat perinteisten mausteiden lisäksi sitruuna, joka tuokin tähän aivan ihanan lisän.

Omenaglögi
5 annosta |   30 min   |   helppo

  • 1 litra omenamehua
  • ½ sitruunaa
  • peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
  • 4 tähtianista
  • 8 neilikkaa
  • 1 kanelitanko

Mittaa omenamehu kattilaan. Pese sitruuna huolellisesti ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja siivuta inkivääri. Lisää sitruuna- ja inkivääriviipaleet, sekä mausteet mehun joukkoon. Kuumenna glögiä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Jos et tarjoa glögiä heti, anna sen maustua puoli tuntia, ennen kuin siivilöit mausteet pois.

omenajuoma2omenajuoma3

Kategoriat

Joulu Jälkiruoat

Kommentit(0)

Samankaltaisia kirjoituksia