Luukku 1: Kuusikakku

01. 12. 2019
Joulukuusen muotoon leivottu kakku ilahduttaa vaikka pikkujoulupöydässä. Ihanasti piparkakulta maistuva kakku on sekä lasten että aikuisten mieleen.

Joulukuu saapui kuin varkain ja on aika avata joulukalenterin ensimmäinen luukku. Blogissa tarjoillaan jouluisia herkkuja päivittäin aina aattoon asti. Luvassa siis paljon makeaa ja vähän suolaistakin pikkujoulu- ja jouluherkkujen, lahjaideoiden ja naposteltavien muodossa.

Olen aivan 100%:sesti jouluihminen ja viime päivät olenkin jo laittanut kotia joulukuntoon. Kuusen laitoin olohuoneeseen jo perjantai-iltana ja lauantaina lasten kanssa koristeltiin se upeaksi. Kuusen koristelun jälkeen leivottiin joulutorttuja ja juotiin glögiä ja illan kruunasi vielä Mutta mitä tapahtui joulupukille? -elokuva. Nyt on siis joulufiilistely aloitettu toden teolla ja näissä tunnelmissa on ihana päästä avaamaan vuoden ensimmäinen kalenteriluukku.

Luukusta paljastuu ihana DrOetkerille suunnittelemani joulukakku, jonka pohja on pehmeää piparkakkua ja kuorrute kanelisokerilla maustettua kreemiä. Tämä kuusi on helppo valmistaa ja sen koristelu on mukava tehdä vaikka yhdessä lasten kanssa.

Piparkakun makuinen kuusikakku

16 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 2 munaa
  • 1½ dl fariinisokeria
  • ¾ öljyä
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl Dr. Oetker leivinjauhetta
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 1 dl maitoa

Kuorrute ja koristelu

  • 250 g voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 1 rkl Dr. Oetker kanelisokeria
  • 1 tl Taylor&Colledge vaniljatahnaa
  • Dr. Oetker vihreää geeliväriä
  • Dr. Oetker suuria koristekuulia
  • Dr. Oetker chocolate silver pearls ja soft golden pearls
  • 1 tähtipiparkakku

Ohjeet

Pohja

Vuoraan uunivuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Esilämmitä uuni 200 asteiseksi.

Vaahdota munat ja fariinisokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää öljy varovasti käännellen. Sekoita leivinjauhe ja piparkakkumauste vehnäjauhoihin ja kääntele vaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 12 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Jäähdytä.

Kuorrutus ja koristelu

Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja kanelisokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Mausta vaniljatahnalla. Värjää kuorrute vihreäksi. Siirrä kuorrute tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.

Siisti pohjan reunat tasaiseksi leipäveitsellä. Murusta ylimääräinen kakkupohja ja jätä odottamaan. Leikkaa pohjan alareunasta noin 3 cm siivu. Leikkaa siivu puoliksi ja nosta palat vierekkäin, jotta saat kuuselle jalan. Leikkaa suuri pohja puoliksi yläkulmasta vastakkaiseen alakulmaan, jotta saat kaksi kolmiota. Käännä toinen kolmio ylösalaisin ja yhdistä pitkät sivut, jotta saat kuuselle rungon. Aseta palat tarjoilualustalle kuusen muotoon. 

Levitä kuusen jalkaan pieni määrä kuorrutetta ja taputtele pinnalle murustettua kakkupohjaa. Kuorruta kakku alareunasta ylöspäin kuusen oksien muotoon. Viimeistele kuusi koristekuulilla ja piparitähdellä.

yhteistyössä

Kategoriat

Joulu Täytekakut

Kommentit(0)

Samankaltaisia kirjoituksia